Pneumatske sejalice za kukuruz

http://poljoinfo.com/showthread.php?145-Pneumatske-sejalice-za-kukuruz/page292

- - - - - - - - - -

imag0239.jpg

Pozdrav,nov sam na forumu...imam nodet-ovu sejalicu.... uzeo sam je pred sam kraj 2013... u solidnom je stanju,nisam je palio do pre neki dan.. kada sam je upalio primetio sam da mi turbina ne radi ravnomerno,nego stalno varira sa zvukom... :sta: kao da se dobija dodatne obrtaje.. u cemu je problem??
Kao sto napisa nas moderator proveri remen koliko je naspanovan i dali nije negde vise pojeden, ako je uredu onda skini remen i proveri kakvi su lezajevi.

@NorthArmy kojom brzinom sadis i pod kojim obrtajem motora, ja prošle godine sa 539 pod 1500 u prvu, a ove sa 549 pod 1400 u drugu, leteo sam kroz njivu, sad cekam da nikne, pa da vidim rezultate..

1 BH oko 1600 obrtaja,kako kad potrefim rucni gas,nekad bude i 1700,a nekad 1500 obrtaja.
Na jednoj sam njivi soju sejao drugom za probu,kukuruz nisam ni probao.

DA sad primecujem malo vise razlika izmedju OLT-a i Nodetke... Inace po oglasima tesko ih je prepoznati bar meni.... Slicne su...

Seje i jedena i druga sve. Lakse mi je sa 560, stabilniji je, hidro volan, bolje kocnice, kukuruz mogu da sejem sam, u kabinu mi stane semena na ceo dan, a potrosnja danas sto sam sejao je 2.1l po kj.

Sta ja radim...onih 6kj sto sam iz cuga posejao sam nasuo i prelio kuci,do njive 30-40min i nazad toliko u glavnom treca na 1000 obrtaja,sejao 1bh na 1600obrtaja i kad sam dosao kuci zavirim u rezervoar,gurnem stap kad ono na pola moozda 1cm iznad polovine.

- - - - - - - - - -

Komsija seje sa 560 i 6*50,trosi 2.8-3l/kj.

Ja imam problem sa nodetkom koju sam skoro kupio,i sve stavio novo... Kad ono vakum na 540 obrtaja slabo drzi,a na 1000 drzi dobro,neznam sta da radim, turbina je nova,creva nova,svi zupcanici,plastike,ploce,stozeri,ma komplet sve novo...gubi mi negde vakum a nemogu da nadjem gde..

Nazad
Vrh