Pneumatske sejalice za kukuruz

Na jednoj bateriji ,na pneumatskoj agriji normalno radi sa plocama za soju i suncokret a cim stavim ploce za kokuruz lomi stift ,druge baterije rade normalno promenem ploce stavim sa druge baterije opet lomi ,negde kaci a nemogu da vidim gde,jel imo neko slicni problem,mozda je sitnica il da zovem servis.

Mešač ti negde kači u kanal gde prolazi, verovatno nije u pravcu zapunktovan, okreći ručno na kardančić i osetićeš gde zapne.

Menjo mesto plocama i samo na toj bateriji kaci a na drugim normalno radi mora da je u bateriji nesto, usmerivac stoji normalno,uporedjivo sa drugim nemogu da vidim gde kaci a sa plocama za soju i suncokret na toj bateriji radi normalnoa kad stavim bilo koju plocu od kokuruza na njoj kaci a na drugim baterijama radi normalno,malo cudno,nevidim niako logiku ispada smesno al tako je.

Nisam stigao ranije da okacim sliku kako sam resio 6 redi na sklapanje,evo jedna za sad
28ba8ao.jpg
Kako je cetvrtasta osovina resena sto pogoni aluminijumska kucista?Pregledao sam celu temu i vidim da je dosta clanova odradilo sa gredom na uvlacenje,nigde nevidim tu cetvrtastu osovinu jer kad se krajnje baterije uvuku za voznju kroz saobracaj uvlaci se i ta osovina ili je drugacije izvedeno?

Menjo mesto plocama i samo na toj bateriji kaci a na drugim normalno radi mora da je u bateriji nesto, usmerivac stoji normalno,uporedjivo sa drugim nemogu da vidim gde kaci a sa plocama za soju i suncokret na toj bateriji radi normalnoa kad stavim bilo koju plocu od kokuruza na njoj kaci a na drugim baterijama radi normalno,malo cudno,nevidim niako logiku ispada smesno al tako je.

Jel ima kontrolu setve? skrati još usmerivač

Najmerodavnije ne na betonu nastelovati. S podbacivanjem neke daske ili fosne. A onda to ocrtati ili zarezati na skali. Pa imate neku referentnu tacku. I od nje produbljujete ili poplicujete po potrebi. Uglavnom sve baterije ili sekcije dovedete na jednu dubinu a onda na njivi je lako dostelovati od oznake koju ste napravili na ravnome.

Pa da, i meni se cini da bas nema nekog smisla, zato vas i pitam! I meni se cini da bi trebalo gornja strelica!

Bas tako sam i ja danas, pustio bateriju na beton i izmerio od tockova do raonika dole koliko ima cm i izgledalo mi je kao da gornja crta oznacava dubinu, ali ni ona nije bas tacna bila! Verovatno su mi se i raonici potrosili par cm-a!

Slazem se da je realno samo ono na njivi, ali ko ce odkopavati iza svake sekcije? Ovde na betonu se. Steluje dubina u odnosu na raonik (a nemoraju svi biti ni jednako potroseni) a vi je svedete na jednako. I ako treba 2 cm dublje vi od te oznacene linije idete 2 cm. A ne svaki red proveravati. Bar mi to neradimo. I za sad je nicalo sve

Nazad
Vrh