Pneumatske sejalice za kukuruz

Možda ovo nekome pomogne:
screenshot1.jpg

To onda je bilo udvajanje sa nekim razmakom,pravi majstor poseje na red,da momci lako ošpartaju i ako sejelica poseje i jedan red u poslednjem prohodu,a u tom slučaju izvlači,jer u soji neisključujem i nedižem setvene aparate
ja sam sejao uvek tacno zbog spartanja i branja i skoro uvek ide ulagac po vrsti koja je posejana i nikad vec 10tak godina nije izbacila seme i na maloj i na vecoj brzini

Ja takodje na zvono iskljucim bateriju ali nikad je nisam dizao do kraja njive kad podizem svih 4 ili 5 baterija. Nisam nikad primetio da mi izbaci posejana zrna na povrsini.

Hteo bih samo da dodam da ljudi koji imaju brzo podesive skidace semena mogu i na taj nacin da ''iskljuce'' sekciju. Jer ce skidac,skidati svaku semenku i tako u krug. Bitna stvar je to da posle isteranih redova to sve treba vratiti u predhodno stanje. Nekako treba imati u praksi to odmah odraditi a ne seliti na drugu njivu pa se desi da covek zaboravi. Mi u setvi repe iskljucujemo zvona (samo jedna sejacica ima gore opisani princip) i podizemo sekcije. Dok u setvi soje nista nediramo, zejemo i preklapamo. A cak te ukrstene redove i nespartamo.

Pošto i gde,znači ploče menjaš a redukcija ostaje ista..........pp nemožeš da primiš
Univerzal,Zrenjanin...privatnik,prazno mi sanduce slobodno me kontaktiraj naci cu ti i broj telefona....3 hiljade 4 komada,gde ces jeftinije?! Isprobane,nema greske,svaka rupa nosi zrno,cak i ono najvece gde vreca tezi 9,8 kg! Mozda je 5,5 rupa za kukuruz ali i 5 je mnogo bolje od 4,5 mm

Zavisi da li hoćeš da markir bude na sredini traktora ili na točku, kao i od broja redova sejalice. Prvo daj te podatke...

Nazad
Vrh