KishRobert
Prijatelj Foruma
Ja nisam rekao da one nisu za kukuruz.Zasto ne moze sa 18 rupa da se seje kukuruz? Ja sejem sa18. Precnici rupa 4,5 za kukuruz, a 2,5 za suncokret.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja nisam rekao da one nisu za kukuruz.Zasto ne moze sa 18 rupa da se seje kukuruz? Ja sejem sa18. Precnici rupa 4,5 za kukuruz, a 2,5 za suncokret.
Dobra fora sa ovim ventilima na cevima...[/IMG] masinna spremna za akciju
Valda si hteo da kazes da iskopcaz zvono ?nije mi teško da izađem i izvadim crevo.
@frenky- Pa ne, bukvalno izvadim crevo iz onog ventilatora da ne bi cirkulisao vazduh više kroz to crevo. Na ventilatoru stavim nešto da začepim rupu koja pravi vakuum. Na taj način nema više vakuuma u toj bateriji, pa i ne lepi se više seme za tu ploču= ne seje, ali ide kroz zemlju i dalje. Ostale 3, ili koliko već planiram, baterije seju. Imam IMT 4 reda sejalicu, ne znam sad šta mu dođe to zvono
Kod nas niko ne zavrsava parcelu na ovaj nacin, uvek se obrazdi njiva sa obe strane i isevanje parcele je do tih prvih vrsta ili se seje naokolo i zavrsi na sredinu parcele.I ja isto samo otkacim zvono i dignem bateriju.Sejalica je Agria Subotica.
Neko je napisao da nedize bateriju,nije mi bas jasno kako seje zadnje vrste do komsije.Kad se neseje po markeru nego po tragu tocka.
Nije potrebno da se otkači zvono ako se skine crevo jer nema podpritiska i seme se ne lepi na ploče i nema setve.Na taj način funkcionišu sve novije sejalice koje imaju elektronsku kontrolu u kabini.Ima tu i nedostataka jer su me zvali da sejalica neće da seje i moje prvo pitanje je da li su otvoreni ventili?