Pneumatske sejalice za kukuruz

Gledaj da nema klima uređaj :osmeh:

Da što manje klima na njemu sve

- - - - - - - - - -

Ja koristim od 120 rupa dvorede. Na staroj sejalici na 1800 obrta motora je bukvalno i 3 red hvatala, a na ovoj novoj na 1800 drži solidno...

Ti neseješ nego bacaš,ako imaš viška,bolje daj meni nego da seješ zrno na zrno

Sad mi nešto nije jasno. I ja nemam nikakvih iskustava sa pneumatskim sejalicama i jesenas sam kupio jednu Agriu. Ali pre nego što sam je kupio raspitivao sam se kao sad Cira, i ja sam bio u uverenju (tako su mi bar govorili) da su Nodetke sa uskim crevima starije, a sa širokim novije. Takođe mi je na više mesta rečeno da izbegavam te sa uskim crevima zbog već gore navedenih razloga u setvi soje.

Ja sam 2011 kupio novi Olt psk 4, i sejem sa njom bez problema soju, samo kažem da mora na "malo jačem gasu" da radi i nema problema.

Minđušar nemoj se nabacam ja, seju one obe dobro, nema nikakvih problema.

SAd ste mi napravili jos vecu nedoumicu drustvo... :osmeh: Dal siroka ili uska creva pitanje je sad... Izgled da ce da bude koja prva ispadne da je u sto boljem stanju... I sto kaze kolega Mindjusar da nema Klimu.. :haha: :ppozdrav:

Prvu pneumatsku masinu koju sam koristio bila je sa sirokim crevima a ovu drugu sto sam kupio je sa uskim crevima. Ciro, gledaj da bude u sto boljem stanju, lakse ces je remontovati jer ima mnogo krsina krivljenih, varenih, samo lepo ofarbanih...

Poslednja izmena:
Ako je sejalica dobro utegnuta sirina creva ti ne igraju ulogu. Sejem ja soju nodetkom sa uzanim crevima, ploce 120 rupa. Drzi vakum ona bez problema I na slabijem gasu. Mada kad vec kupujes kupi sa sirokim u ceni tu nema neke velike razlike.

nema prednosti vec je razlika u rasporedu semena. pogledaj na tablici za istu kombinaciju sa 18 rupa nije isto rastojanje semena kao sa 22 i sa 22 rupe mozes da sejes na manja rastojanja nego sa 18

- - - - - - - - - -

moj ti je predlog da kupis sa sirokim crevima i to original nodet jer su materijali mnogo kvalitetniji od bilo kog naseg proizvodjaca ili olta i koliko ja znam na sejalici sa uskim crevima vrata setvenog aparata su drugacija i tesko nose ploce sa dva reda tj 120rupa i teze drze seme na manjem gasu. ja imam nodetku sa sirokim crevima i ploce za soju sa120 rupa i sa 558 drzi seme na leru "800 obrtaja motora"

- - - - - - - - - -

KisRobert nije redji sklop vec cesci tj veci br posejanih biljaka

Nazad
Vrh