Pneumatske sejalice za kukuruz

Ove mi se cine vece nego stare sto se zaklapaju na stranu kao kod OLTa:

http://www.agria.rs/images/flajer.jpg

2000 din bi bilo oko 20 Eura ?

- - - - - - - - - -

E TO ! To je nastavak na originalne kutije ? Gdje da to nabavim ? Samo su kod mene gore pravokutne kutije a na Nodetu su zaobljene.

Nazvat cu sutra jer ne rade sad al mislim da taj nema dijelove nego se samo ta trefila da ima te kutije. Nadam se da ce one plasticne od Agrie moc direkt zamjenit OLTove. Sad sam vidio da su OLTove 18 litara, stare od Agrie sto se zatvaraju na stranu su 25 litara, to je vec dosta. Nadam se da su te nove Agria sto se kopcaju nazad jos vece. Dal neko zna mozda koliko su litara one ?

1zmfu4y.jpg
evo ga od lare menjac po meni smejurija dobro nisu stavili plasticni lanac i zubcanike

Da Sinisa to su te. Dali znas koliko su litara ? Vidit cu ja dal ovaj sto prodaje tu marku u Hr moze nabavit a i nazvat cu u Agriu da tebe ne zezam bezveze. Daj mi reci kakav ti je sistem izvlacenja krajnjih redova ? Ja bi mozda za soju stavio jos 2 reda ako se mogu tako uvuc za transport jer sam i ovako sa 6 redi preširok.

To je onda oko 25-26 Eura ako sam dobro izračuno. To je ok cijena, da su barem 30 litara kutije al mislim da ce bit 25 kao i one malo starije. Jedino mi sistem šarki i zaklapanja ne izgleda bas kvalitetno pa se bojim da bi mogle brzo šarke ili kopče otpast a ne mos ih popravljat kad je plastika, ove OLTove ne mozes pokidat ni za 20 godina.

Poslednja izmena:
Ma nije mi problem nazvati,moš' mislit. Šogor,sestrin muž,tamo radi pa mogu i njega da pitam. Litražu ne znam a ni kilažu jer ova sa slike nije moja. Mi imamo majevicinu Maju. E a zar ti ne bi od Maje odgovarale kutije? Sad onako iz glave mi deluju slične. Mada.... Nisam nikad uporedio... Nije mi padalo na pamet...
Sistem izvlačenja je na ho-ruk.... I kažu da ne ide baš lako. Toliko znam. Konkretno ova sejalica sa slike se jednom razvukla na radnu širinu i više je vlasnik ne vraća čak ni kad ide asfaltom.
Da,3000din je nekih 26 eura ali na kvalitet kao nekadašnji OLT-zaboravi....

Ma nebi trebao biti problem kutija, sumnjam da ju prave tako tanku da otpadne brzo ali opet koe ce ih znat. Nije nekadašnji OLT, oni jos uvijek rade i prave sve strojeve :)

Zvao sam i kutija plasticna je 1900 din ali moram jos skidac viska sjemena sa skalom mjenjat a to je jos 10ak Eura po bateriji. Pogledat cu jos posto je original OLT povišena pa odlucit sta mi je bolje.

Kolega mi predlozio dobro resenje za uvlacenje i razvlacenje sejalice sa dve letve volana od kola,a koje se mogu na otpadu uzeti skoro dzabe

Nikola zanimljiva ideja, ali mislim da hod letve volana neće biti dovoljan da raširi bateriju iz transportnog položaja u radni i obrnuto ili postoji drugačije rešenje:sta:

Nazad
Vrh