Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pa kakve veze ima sto ne seje?Kiraj ne seje repu
Kod mene se diskovi nisu pokazali dobro.Sejalica je bila bez diskova i naknadno su ugrađeni.Sve funkcioniše ali nismo mogli da postignemo ono što setva zahteva: seme nije na željenoj dubini.Diskovi dobro proseku ali seme ne legne na dno brazde koju raonik otvori.Probali smo sa dizanjem i spuštanjem diskova ali nije bilo željenog efekta.Na kraju smo ih skinuli i sada sejemo bez njih.Prošle godine nije bilo problema u nicanju pošto je bilo kiše u setvi.Ove godine smo ih skinuli posle posejanih 1-2 kj.Videla se očigledna razlika u nicanju.Zašto je tako ,nemam objašnjenje.zavisii sta se seje,ako neko ima izbor sa cim da radi je almex.Za secernu repu je iskljucio sejalicu sa diskom i samo seju sa gaspardo st sejalicama koje imaju ulagac.Problem sa diskom je sto ne upresujeseme lepo u taj kanal,i to je kod svih ne vezanoza marku...moze nesto vise da nam o tome kaze kiraj koji je sa svoje maje skidao disk bas iz tograzlogaako se ne varam
Ima razlike mislim da lara ima drugacije spanereDa li neko zna ima li razlike na Maji i Lari u pogonu,menjaču i zupčanicima?
Pretpostavljam da je setveni aparat isti,samo što je na Lari plastični.
Ja sam diskove podigao skroz gore tako da seme poleze u brazdu koju pravi raonikOvo sto je kiraj napisao narocito je izrazeno kod setve secerne repe,pa otud i almex prelazi sa diskova na klasiku.mozda resenje za ovaj problem moze da bude onaj mali tockic koji je dodatna oprema,i koji je sirine kanala,i ima ulogu da sabija odmah posle diska...