Pneumatske sejalice za kukuruz

Mnogo vise roda se izgubi zbog losih sejaca i losih kombajnera nego zbog losijih masina.

Mislis na twin row ili? Do svega je po malo u proizvodnji. Najvise prinosa odnese losa setva i rasipanje vestaka. Kasnije u prskanju preklopi i na kraju kombajn. Meni je vrsio psenicu Deutz iz 2012 godine. Secka radi savrseno, ali je imao velik rastur. Npr Zmaj 780 koje sada vise nije u modi NEMA rastur kada je podesen ispravno. Sledeci put kad bude zito vrse mi pomenuti zmaj a problem slame cemo resiti da li razbacivanjem sa nekim grabljama ili vec nekako cemo se snaci.

zavisii sta se seje,ako neko ima izbor sa cim da radi je almex.Za secernu repu je iskljucio sejalicu sa diskom i samo seju sa gaspardo st sejalicama koje imaju ulagac.Problem sa diskom je sto ne upresujeseme lepo u taj kanal,i to je kod svih ne vezanoza marku...moze nesto vise da nam o tome kaze kiraj koji je sa svoje maje skidao disk bas iz tograzlogaako se ne varam

Gaspardo MT ne moze da radi bez diskova kao Maja i Kuhn Planter. MT ima ujednacenu dubinu setve a razmak je difinitivno bio najbolji gde sam sejao 6km/h. Od 8km/h brze nisam ni probao ali sam bio zadovoljan razmakom. U odnosu na MM, Gaspardo ima bolji racunar a sve ostalo je manje-vise isto pa cak i cena u trenutku moje kupovine.

Kakav je to problem s diskosnim majama, nije dovoljno najbijena zemlja iznad zrna ili nesto drugo?

Meni je maja interesantna bas zbog tih diskova, a pogotovo proslog proleca se videla razlika kad bi poredio klasicnu nodetku i maju s diskovima.
Kakav je njen setveni aparat pozicioniran, visoko, nisko?

Da li neko zna ima li razlike na Maji i Lari u pogonu,menjaču i zupčanicima?
Pretpostavljam da je setveni aparat isti,samo što je na Lari plastični.:sta:

zavisii sta se seje,ako neko ima izbor sa cim da radi je almex.Za secernu repu je iskljucio sejalicu sa diskom i samo seju sa gaspardo st sejalicama koje imaju ulagac.Problem sa diskom je sto ne upresujeseme lepo u taj kanal,i to je kod svih ne vezanoza marku...moze nesto vise da nam o tome kaze kiraj koji je sa svoje maje skidao disk bas iz tograzlogaako se ne varam
Kod mene se diskovi nisu pokazali dobro.Sejalica je bila bez diskova i naknadno su ugrađeni.Sve funkcioniše ali nismo mogli da postignemo ono što setva zahteva: seme nije na željenoj dubini.Diskovi dobro proseku ali seme ne legne na dno brazde koju raonik otvori.Probali smo sa dizanjem i spuštanjem diskova ali nije bilo željenog efekta.Na kraju smo ih skinuli i sada sejemo bez njih.Prošle godine nije bilo problema u nicanju pošto je bilo kiše u setvi.Ove godine smo ih skinuli posle posejanih 1-2 kj.Videla se očigledna razlika u nicanju.Zašto je tako ,nemam objašnjenje.

Ovo sto je kiraj napisao narocito je izrazeno kod setve secerne repe,pa otud i almex prelazi sa diskova na klasiku.mozda resenje za ovaj problem moze da bude onaj mali tockic koji je dodatna oprema,i koji je sirine kanala,i ima ulogu da sabija odmah posle diska...

Da li neko zna ima li razlike na Maji i Lari u pogonu,menjaču i zupčanicima?
Pretpostavljam da je setveni aparat isti,samo što je na Lari plastični.:sta:
Ima razlike mislim da lara ima drugacije spanere

- - - - - - - - - -

Ovo sto je kiraj napisao narocito je izrazeno kod setve secerne repe,pa otud i almex prelazi sa diskova na klasiku.mozda resenje za ovaj problem moze da bude onaj mali tockic koji je dodatna oprema,i koji je sirine kanala,i ima ulogu da sabija odmah posle diska...
Ja sam diskove podigao skroz gore tako da seme poleze u brazdu koju pravi raonik

Naj veca razlika je u pogonu, tj. pogonski tockovi su razlicite dimenzije samim tim i lancanici se razlikuju.
Dali neko zna dal prave za Laru dodatnu opremu za secernu repu? tj. kopirne tockove?

Pitam prosto da li je Lara pouzdana kao Maja?Koliko vidim ti diskovi i nisu najsrecnije resenje.
:ppozdrav:

Pravi Agria u Subotici,imaju plasticne kutije koje su dosta vece od starih na Olt/Nodetu i pasu na njih.

Vidim na slikama da nisu više od ovih na OLTovim, mozda samo da su sire. Da mi je nabavit sto vece, cak ako ima da je duplo veca nego ova koju sad imam. Znas cijenu mozda ?

Nazad
Vrh