Pneumatske sejalice za kukuruz

Mislim da nije tu u pitanju novi i stari tip markera nego originalne Nodet sejalice imaju markirante na izvlacenje iz grede a ostale (Olt,Agria)nakacene sa kandjom na gredu.
Imao sam jedan i drugi tip i nevidim tu neke prednosti i mane,po meni isti vrag.

Drugar ima nove Agrijine markere na sejalici, gde je malo tvrdje jako slabo ocrtava, mnogo su laki, treba dodati neki teg da bi lepo radio, a tanjiri se krive na malo vece opterecenje.

Da li sa takvim plocama kad sejes soju radi pogon sa istim zupcanicima kao za kukuruz, ili mora da se menjaju(zupcanici)?I sa koliko redi sejes soju?
Zavisi da li su ploce jednoredne ili dvoredne. Ako su dvoredne cca 96-120rupa onda gonjeni lancanik ne mora da se menja,ostaje Z24,a ako su jednoredne najcesce 72 rupe onda se menja gonjeni i stavlja obicno z16.

Ja sejem soju sa pogonskim zupcanikom od 24 zuba i plocama sa 72rupe i bude kako treba.na najgusce namestim,oko 4-4.5cm u redu i ide oko 45-50kg po jutru.medjuredni razmak 50cm...

Poslednja izmena od urednika:
Tako se i uci. Saslusati sve pa od najboljih sacuvati korisne stvari. Ali zatim siriti dalje znanje. Znas da ima od onih koji nebi dali dobar savet ni za zivu glavu. Ljudi su cuda.

Dali su kod Nodet sejalice iste turbine ili ima jačih i slabijih? Imam sedam redi za soju i slabije mi vuče seme a kada sam krenuo da radim pasulj, morao sam isključiti dve baterije. I naravno moram ići sa većim gasom. Dali neko zna kako se meri vakum na ovim sejalicama? Moj otac kaže da je bilo predavanja, kada su počeli raditi ove sejalice i zna da je bilo reči o merenju vakuma ali se ne seća kako.

Verovatno se blindiraju svi izvodi turbine, a ostavi jedan I na njemu se meri podpritisak manometrom za merenje podpritiska. E sad to je samo moja ideja.

Dali su kod Nodet sejalice iste turbine ili ima jačih i slabijih? Imam sedam redi za soju i slabije mi vuče seme a kada sam krenuo da radim pasulj, morao sam isključiti dve baterije. I naravno moram ići sa većim gasom. Dali neko zna kako se meri vakum na ovim sejalicama? Moj otac kaže da je bilo predavanja, kada su počeli raditi ove sejalice i zna da je bilo reči o merenju vakuma ali se ne seća kako.
Koje si ploče koristio?

Nazad
Vrh