Pneumatske sejalice za kukuruz

Možda vam se javi problem sa rezervnim delovima jer ne odgovaraju na više proizvođača jer su ih pravili po svojim merama da bi delove kupovali direktno od njih.

Dukej ja imam livcovu sejalicu iz 2003g. (nova kupljena) i mogu ti reći da sam imao problema prve godine dok je nisam video neke greške koje sam otklonio ali ipak nije ta sejalica tog kvaliteta kao stari nodet ili olt, jedina mana koju nisam otklonio je turbina, nemože da drži i diže seme (četvoredna i boš pomozi a 6 redi na 1000 obrtaja kardana) kao nodet ili olt a turbina je malo drugačijeg izgleda pa ipak kad je rastavim unutra je poput nodeta.Neznam šta da ti kažem, razmisli, livac više neradi, bolje možda naći neku polovnu i uraditi remont (nekošta puno) i piči, ako si video kako seje ta livcova i ako lepo radi ti je pazari, mislim da Deja Pivnički ima 6 redi pa ga pitaj za njegovo mišljenje.

Hvala Sale! To oko držanja semena sam čuo i od Bubiše, ali mi on reče da je Miša D. na njegovoj Livac sejalici to rešio, ne znam šta je uradio sa turbinom ali sad drži seme k'o Bog. Raspitaću se kod njega šta je uradio pa ti javljam...

Deja P. ima, koliko ja znam, Maju 4r, i hoće čak i da je proda, ali sa njim je NEMOGUĆE trgovati... :osmeh:

Neznam šta da kažem, atila kaže da je njegova radi dobro, a ja sam radio na imanju i sa nodetom i sa oltom (6-8-12 redi) i to za turbinu sam 100% siguran da moja teže diže seme e sad gde je greška bem li ga, moja bivša firma i danas seje sa 12 redi olt (na 50cm) soju sa jednom turbinom na 540 obrtaja kardana i lepi seme dobro.

Kakve su plametove remontovane baterije za olt,mislim da li je to odradjeno kako valja?I da li zna neko jos nekog ko prodaje remontovane baterije,moze i na pp!HVALA

Jesi to riješio da neoreš? Jel u planu samo podrivanje ili gruber il čizel? Gledo sam kako radi praktično slična sijačica sa aktivnim sklanjačima da ih tako nazovem i isto su fiksno vezani sa baterijom kao na toj slici i nije tako baš jednostavno njiva mora biti idealno ravna i opet oće ti sklanjači nekad da lebde a nekad previše da vataju pa skidaju sloj zemlje . Noviji sistem je tek nedostižan za nas .

Ljudi koja je realnija cena za skidac semena na OLT masini 10e za sva 4 ili 10e po komadu. Znam da sam proletos platio 10e ali ne mogu da se setim dal' ukupno ili po komadu.

kako da nastelujem sejalicu da mi seje suncokret na sto cesce, recimo na 21, 22 cm?sejalica je pneumatska, ona klasicna crveni kosevi ne znam dal je olt ili imt, klasicna sejalica koju vecina koristi.kad stavim na 3c-21cm za kukuruz, to sve gledam po semi, ali za suncokret nemam semu, a ploce su od 19 rupa.da li neko ima semu za suncokret sa plocama od 19 rupa???

Preracunas lako ako je npr ploca za kukuruz 22rupe i seje na 21cm to pomnozis 21*22=462 i taj broj podelis sa brojem rupa na ploci za kukuruz 462/19=24.3.
Znaci da ce u poziciji 3c sejati na 24.3cm.

Jesi to riješio da neoreš? Jel u planu samo podrivanje ili gruber il čizel? Gledo sam kako radi praktično slična sijačica sa aktivnim sklanjačima da ih tako nazovem i isto su fiksno vezani sa baterijom kao na toj slici i nije tako baš jednostavno njiva mora biti idealno ravna i opet oće ti sklanjači nekad da lebde a nekad previše da vataju pa skidaju sloj zemlje . Noviji sistem je tek nedostižan za nas .
Ja vec 2 godine ne orem samo gruberisem na dubinu od 30/35cm i posle tanjiram zetvene ostatke a od ove sledece godine bih presao na sejanje bez oranja,cisto da vidim kako ce se pokazati na mom zemljistu.
Evo jos jedne koja je pristupacna za nase dzepove samo da se pregleda ispravnost.
http://www.agropijaca.com/polovni,1138634,Monosem-NX-6R.html

Dukej i ja imam livcovu 4 rednu kupljenu 2005 godine. Sa turbinom nemam problema drzi seme bas dobro, a letos su navarili nastavke na ulagacima, po meni vizuelno su se potrosili, a sigurno je plice isla u zemlju. Mislim da je puno 2600 za ovu sejalicu. Mene je tada iznela sa povratom od ministarstva manje od 2000 evra, glanc nova. Mozda sam tebao kupiti OLT, ali su postojale neke pogonosti kod kupovine, pa sam se odlucio za nju. Sigurno nije kvalitet kao OLT, ali dobro radi posao dobar je sklop biljaka, a sto se i ovde pominje sejem kada ja hocu. Malo zemlje imam, ali jos manje vremena. U svakom slucaju moje misljenje da je sve preko 2000 evra za nju mnogo, pogotovu sto koliko sam ja shvatio ta je dosta posejala do sada. A delovi meni su govorili da sve pase kao na olt sejalici.
U svakom slucaju srecno.

Frenky ja bih prodao moju za toliko novaca od prilike,izasla iz rada proletos posejala 50kj bez problema.
Ima malo lufta u baterijama,ali u kucistima je sve novo,raonici,remen,brisaci zrna novi. Kupiti par plasticnih zupcanika u rezervi i gas.

Poslednja izmena:
Frenky ja bih prodao moju za toliko novaca od prilike,izasla iz rada proletos posejala 50kj bez problema.
Ima malo lufta u baterijama,ali u kucistima je sve novo,raonici,remen,brisaci zrna novi. Kupiti par plasticnih zupcanika u rezervi i gas.

Vi prodajete svoju olt sejacicu od 4 reda za 1600 e? jel' dobro razumem?

Nazad
Vrh