Pneumatske sejalice za kukuruz

kad sam sejao sa 577 i nodetom 6 redi imao sam par mušterija koju hteli soju na 50 međuredno
pošto nemam uzane točkove i nisam širio traktor 2 reda su išla iza tučkova,namestio sam skrivače tragova od žitne sejalice tačno ispred vrste i posejano je odlično,nije bilo razlike u nicanju...

Skoro sam pricao s covekom koji seje s majom( diskosni ulagaci, na 70 cm, kukuruz i suncokret). On kaze da kad teba da zavrsi njivu, i doseje red, dva, samo iskljuci pogon baterije, ali je ne dize, i tako seje. Baterija na maji je dosta teska za dizanje. NAvodno ta iskljucena baterija ne utice na posejane redove, u smislu da nabaci vise zemlje ili pomeri/izbaci seme, odnosno ne pravi stetu.
Jel to tacno?

Ni mi ne dizemo baterije na Gaspardu i nema nikakvih problema.

http://www.polovniautomobili.com/oglas4092325/majevica_sejalica_8_12/ sta kazete na ovu?Bila je na licitaciji pa je niko nije uzeo .sad je cena oko 9500eura
Kada smo kupovali sejalicu(uzeli smo majevicu fiksnu 8 redova),imali smo i opciju da bude sklopiva,ali smo pricali sa ljudima koji nisu bas odusevljeni kako je uradjena...a o tezini da ne pricamo,i fiksnu 8 redova rus jedva nosi,tj lepo je dize,ali napred mora biti dobar stos tegova,a kroz atar kao da nosis plug obrtac...na tenane.ovu sklopivu sam video cini mi se u okolini Ilandze,nosio je klas preko 100 konja i non stop je "nunukao" asfaltom.

To je za traktore od 6-7t mase i jakim hidraulikom. Verovatno bi tvoj Maxxum se izborio sa njom. 12 redna sejalica mislim da je uplanu mom prijatelju da je upari sa Case Maxxum 125, samo da dokupi uzane tockove za njega. Traktori reda velicine 100ks (JXU, Nh t5060, Claas Axos, Celtis i slicni) mislim da nisu kadri da je nose i rade sa njom. Dvanaestorednu u nasem selu ima samo jedna porodica i radi sa njom JD serije 6xxx (izmedju 5i 10 godina star) od 130-160ks.

malo je smesno da za 100tinak jutara imam takvu sejalicu od kojih je vecina u zakupu...
sto bi rekao jedan nas proslavljeni trener sedi disi i za disi nisi!

Mozda i jeste smesno, ali iskoristices traktor jos vise i brze uraditi posao. Ja sa daleko manje zemlje imam u planu 6 redi (samo iz razloga da sejem kad ja hocu, a ne kad moze sejalica).

Majevicu sklopivu ima kod nas jedan domacin od 8 redi. Seje dobro ali se limi jos vise. Bas taj deo konstrukcije koji se otvara i zatvara su dosta puta varili. Dali je losa sreca ili los materijal pitanje je.

Nazad
Vrh