Pneumatske sejalice za kukuruz

Spantle ha ha ha .... Ja na mojoj diskokonusknoj 4r sam imao da dotegnem samo one velike srafove sto je drze za gredu. Ovo su ostalo skoro sve sigurnosne matice sa plastikom.

za divno cudo sam se iznenadio da je skoro sve bilo dobro dotegnuto,verovatno da su kritike uticale na zavrsni kvalitet izrade,verovatno da ce i ovo sa spentlama sledeci put biti bolje reseno...

Ponuđena mi je jedna Livac pneumatska sejalica 4 reda. Sejalica je garažirana (jako lepo izgleda), redovno podmazivana, posejala oko 700kj za 10-11 godina. Cena je 2600 evra, i možda može ići dole jedino za neku simboličnu sumu (max 50 evra).

Možete li mi reći nešto o kvalitetu tih Livac sejalica, kao i o zamenljivosti delova sa OLT/Agria/Nodet sejalica (navodno se odlivak kućišta setvenog aparata i vrata ne podudaraju sa ovim ostalim "Nodetkama").

Nije mi jasno. Zar vam nije bolje kupiti novu Majevicu/Agriju i dobijete povracaj od drzave (svake godine bude povrcaj) za nijansu vise novaca. A NOVO je NOVO.

Koliko je to više novaca? Pošto je Agria 4 reda sa povraćajem od države, a koliko je ako tog povraćaja nema? (I za Majevicu isto pitanje.)

Pa za te novce vec imas malko ozbiljniju nodet sejalicu.

Da li su to one remontovane iz uvoza? Kod njih se plašim koliko je to dobro/sveobuhvatno remontovano, ili je samo lepo ofarbano.

Cela ova priča o sejalicama mi je naprasno iskrsla (iako sejalicu želim da kupim već neko vreme), došli su mi neki ljudi i ponudili sejalicu koju bi oni remontovali (a ja bih imao uvid u taj remont). Sejalica je stara OLT, u skromnom stanju (zapravo nisam je ni video kompletnu jer je već upola rasklopljena za remont). Prvobitno je rečeno da će polse potpunog remonta i farbanja koštati 2000 evra, ali vidim da to ipak neće biti baš pravi potpuni remont, već da neke stvari "mogu još da idu". Predložio sam im da ja kupim sejalicu u viđenom stanju, da mi oni uslužno remontuju sejalicu po mojim željama, odnosno da se menja sve što ja kažem. Tako cena već ide na 2100, pri čemu oni garantuju da svi delovi neće koštati više od 200 evra. Pošto ja mislim da će delovi ipak biti skuplji (jer ja želim da menjam i neke stvari koji oni misle da ne treba, hoću da ugradim i dodatni prenos kao kod Livca, itd...), da će tu trebati platiti još i usluge strugara, bojim se da će sejalica izaći i više od tih 2100 evra (problem je što puno cene sejalicu u neremontovanom (lošem) stanju). Ok, ne krivim ja ljude, svako zna svoje, a svestan sam da sam i ja pomalo nerealan, tj. da želim mnogo za malo para. Al' šta ću, toliki mi je budžet za sejalicu, i onda gledam da dobijem max za te pare! :osmeh:

Uglavnom, sretnem danas jednog druga i pričom dođemo do sejalice, te mi on tad ponudi svoju Livac sejalicu (iz prethodnih postova), jer želi da kupi šestorednu sejalicu. Pošto mu je sejalica u baš, baš dobrom stanju (znam koliko seje i kako održava mašine), spreman sam bio da dam i više od planirane sume za sejalicu jer bih bio siguran u to što kupujem, (doduše ne baš tih 2600e, al' on teško popušta u cenkanju :osmeh:).

Eto, otuda sva ta moja pitanja...

Jedan veci paor iz moje sredine je rekao sledece. Sejalica, prskalica i rasipac za vestak se ne kupuju polovni - tu svaka greska SKUPO kosta i u tim procesima se ulazu direktni novci u proizvodnju. Mislim da je potpuno u pravu. No kako ko hoce. :ppozdrav:

Jedan moj drugar ima livca i sa njim je veoma zadovoljan. Naravno ima razlike u vremenu nicanja ali jbg koliko novaca toliko i muzike. Kod mene je na maji tezina jedne baterije oko 80 kg a i ovde je mnogo laksa. Naravno nema ni one gumene nagazne tockeve nazad. I na livca se moze ugraditi el. kontrola setve i onda dobijate jos jednu kontrolu setve osim zvonceta. Sve u svemu ja da sam nasao takvu sejalicu za takve novce sigurno bih je uzeo , nebih kupovao novu. Ove polovne nodetkinje su sve preko 20 god starosti i smatram nevredi toliko koliko traze. Ipak su se oni nasejali....

Jedan veci paor iz moje sredine je rekao sledece. Sejalica, prskalica i rasipac za vestak se ne kupuju polovni - tu svaka greska SKUPO kosta i u tim procesima se ulazu direktni novci u proizvodnju. Mislim da je potpuno u pravu. No kako ko hoce. :ppozdrav:

Podržavam ovo mišljenje, i čim budem veći paor isto ću misliti. :osmeh:

Dukej ja imam livcovu sejalicu iz 2003g. (nova kupljena) i mogu ti reći da sam imao problema prve godine dok je nisam video neke greške koje sam otklonio ali ipak nije ta sejalica tog kvaliteta kao stari nodet ili olt, jedina mana koju nisam otklonio je turbina, nemože da drži i diže seme (četvoredna i boš pomozi a 6 redi na 1000 obrtaja kardana) kao nodet ili olt a turbina je malo drugačijeg izgleda pa ipak kad je rastavim unutra je poput nodeta.Neznam šta da ti kažem, razmisli, livac više neradi, bolje možda naći neku polovnu i uraditi remont (nekošta puno) i piči, ako si video kako seje ta livcova i ako lepo radi ti je pazari, mislim da Deja Pivnički ima 6 redi pa ga pitaj za njegovo mišljenje.

Ako ovaj drug popusti malo cenu, kupujem tu Livac sejalicu. Ako se to ne desi, onda ću se dogovoriti sa ovima što mi nude sejalicu i remont iste.

Da ja sam remontujem sejalicu nisam ni razmišljao. Apriori sam mislio da ja to ne znam i nisam kadar, mada sad kad sam je video rasklopljenu uopšte mi više ne deluje kao nemoguća misija. :osmeh:

Imam i ja livcovu sestorednu za kukuruz a soju sejem 8x50cm.isto sam kupio 2003novu i odlicno radi(prve godine sam posejao 470kj.itd...)

ma možeš ti to sam,iz dosadašnjeg druženja se dalo zaključiti da možeš obaviti i ozbiljnije stvari
ovo ti kažem iz razloga što sam viđao svakakve remonte,neki misle da je remont nodetke samo ubaciti nove biksne i zubčanike
zato je najbolje sam,sve što te bude interesovalo pitaj

Nazad
Vrh