Pneumatske sejalice za kukuruz

Raonicni ulagac i V nagazni tockovi su za repu najbolje resenje (da se ogradim u staparskoj zemlji je tako, za ostale atare ne znam, ali verujem da je isto). Za kukurze i soju moze posejati bilo cime nice dobro.

e sad kako bi izgledalo kad posle ulagaca prodje ovaj gumeni tocak sto je na MAJI?
Odnosno kad se skinu na maji diskovi ,kako li izgleda iza?da li je neko probao?

Siniša na tvojoj slici točak traktora gazi ispred reda sijačice , a to je ... neznam da se izrazim katastrofa , odma gubitak 10-15% roda u startu.

Siniša na tvojoj slici točak traktora gazi ispred reda sijačice , a to je ... neznam da se izrazim katastrofa , odma gubitak 10-15% roda u startu.
Ne gazi točak,prijatelju,nikako. Nije Rajka tako široka a ni točkovi.... To je od prskanja ko što reče bewisa. Mada znam čoveka koji seje sa Klasom (Arion neki,čini mi se) i upuno točkovi gaze red ali te dve vrste-baterije spusti malo dublje (valjda sam ga dobro razumeo. bar on tako tvrdi) i gaaas! A prinos.... Msm da je i to proveravao (brojao sklop) i nema razlike izmedju "gaženog" reda i ne gaženog. E sad ako on mene laže,lažem i ja vas.
Ako slučajno ovu temu prati igordulic on može da potvrdi ili da me ispravi jer mu je gore pomenuti,čini mi se,rodjak.

Dragane nije Dražen... I oni imaju Klasa al tek za tog nisam siguran koji je model.... Oni seju sa Kejsom JX 95-icom.

Skoro sam pricao s covekom koji seje s majom( diskosni ulagaci, na 70 cm, kukuruz i suncokret). On kaze da kad teba da zavrsi njivu, i doseje red, dva, samo iskljuci pogon baterije, ali je ne dize, i tako seje. Baterija na maji je dosta teska za dizanje. NAvodno ta iskljucena baterija ne utice na posejane redove, u smislu da nabaci vise zemlje ili pomeri/izbaci seme, odnosno ne pravi stetu.
Jel to tacno?

Nazad
Vrh