Pneumatske sejalice za kukuruz

Blokira mi crtalo na maji. Razjela sa i rupa i osovina,napuni se prasine. Prvo cvrci par krugova i zablokira, ocistim sve podmazem mazalicom i opet. Da li je dovoljo da se napravi pasent rupa i osovina ili ima neko bolje resenje da se zadihtuje da ne ulazi prasina?
Dolazi zima pa da se odradi pre setve.
Imaš u majevici da kupiš crtalo sa ležajevima evo ti broj pa pozovi servisera 0642070492.

Sto se tice ovog milenka iz curuga,osim sto je takav covek...da li je neko imao problema oko njegovih masina tj da li vredi tolko para njegov posao?Kakav je kvalitet?Zamerke?Ja sam bio kod njega u radionici,sve su to novi delovi.Verujem da ovi potrosni delovi tipa zupcanika,zapt.prstenova,cauri...sve je to isto (domaca proizvodnja).To svi kada remontuju masinu stavljaju isto sem sto se razlikuje dobavljac.Bio bi zahvalan ako se neko nadoveze na ovu temu.

Sto se tice ovog milenka iz curuga,osim sto je takav covek...da li je neko imao problema oko njegovih masina tj da li vredi tolko para njegov posao?Kakav je kvalitet?Zamerke?Ja sam bio kod njega u radionici,sve su to novi delovi.Verujem da ovi potrosni delovi tipa zupcanika,zapt.prstenova,cauri...sve je to isto (domaca proizvodnja).To svi kada remontuju masinu stavljaju isto sem sto se razlikuje dobavljac.Bio bi zahvalan ako se neko nadoveze na ovu temu.
remont mašine nije samo stavljanje novih zubčanika

Kolege jel moze neki kontakt telefon gde mogu da nadjem 2 baterije sa sirokim crevima za Olt/Nodet?
Ako neko zna br.telefona onih otpada iz Vajske da mi kaze,bio bih mu zahvalan.

Kod nas ih ima jako malo, ali po stranoj literaturi u pravilnoj upotrebi postiže odlične rezultate.Sejačica je sa podpritiskom i treba je pošteno izremontovati.Jedini problem je kod nabavke delova za nju.

Ja sam zagledao jednu jako slicnu kao ta, zapravo ista marka, samo noviji model I ona mi se cini kao prekopirani Nodet po kucistima. Problem je za transport, sa 4 rednom I bez depozitora se 565 zna propinjati. Mada joj je I cena jaka, rodjak je trazio 3000e za nju.

jedno pitanje za vlasnike sejalica maja sa diskovima...da li se mogu diskovi po potrebi skinuti ,da sejalica bude klasicna,a po potrebi vracati?

Nazad
Vrh