Pneumatske sejalice za kukuruz

Sto se tice MONOSEM sejalice mislim da su odlicne mi je imamo vec 12 godina inace je 91 godiste kupljena je polovna i za 12 godina nije mala niti jedan kvar godisnje seje oko 20h mozda to nije puno ali je to ipak polovna sejalica, jos uvek je sve orginalno na njoj, a sto se tice delova stvarno nevidim sta bi se moglo pokvariti kod ove sejalice sobzirom na njen princip prenosa.

U dilemi sam, hteo sam da pazarim novu pneumatsku sejalicu, pa sam sad u dilemi koju uzeti? Olt, Majevica, ili Gaspardo. Sta mislite koju uzeti?

Meni se najbolje pokazala NODET koje nema na spisku. Kupljena polovna, a bolja je nego neke nove. Seje godisnje 70-80 ha bez I jednog kvara par godina. Svake godine otplati sebe ponovo.

Kupi covek polovnu I sluzi kao nova I jos mu ostane love za jedno dobro zimovanje, svalerku,,, zenu

U dilemi sam, hteo sam da pazarim novu pneumatsku sejalicu, pa sam sad u dilemi koju uzeti? Olt, Majevica, ili Gaspardo. Sta mislite koju uzeti?

Mi smo imali Nodet sejalicu 16-17 godina i na njeno mesto je dosla Gaspardo MT. Nodetka je precizna i veoma zahvalna sejalica uz apsolutno niske troskove odrzavanja.
Tamo gde ima sarenog zemljista na kojem ne moze da bude idealno spremljeno, mnogo bolje poseje sejalica sa diskovima ma koja bila.
Gaspardo je kupljen zbog uslova kupovine ali sam generalno zadovoljan odnosom cene i kvaliteta. Ako ti nije problem da platis vise (od pomenute 3, ona je najskuplja), kupi Gasparda. Neces se pokajati.

Evo malo da vam krene voda na usta . E da oće da ju daju na jedno 30 godina bez kamate , odma bi uzo , neko će već platiti.
(kolko bi moglo orijentaciono da košta ova sprava?)

[video=youtube_share;9iWXRmL6xhA]http://youtu.be/9iWXRmL6xhA[/video]

Blokira mi crtalo na maji. Razjela sa i rupa i osovina,napuni se prasine. Prvo cvrci par krugova i zablokira, ocistim sve podmazem mazalicom i opet. Da li je dovoljo da se napravi pasent rupa i osovina ili ima neko bolje resenje da se zadihtuje da ne ulazi prasina?
Dolazi zima pa da se odradi pre setve.

Robert mozeli da se iskoristi nesto od starog? ili mora sve novo?
Zemljosturgar nema lezajeva.bar na mojoj

Nazad
Vrh