Pneumatske sejalice za kukuruz

Imam ja i brda za setvu. Ne znam kako bi se tu izborio. Naravno, mislim na sejalicu bez kutija za djubrivo.
Dobro, u tom slučaju mogu da je kačim za jači traktor.

ssl22846.jpg
ssl22847.jpg
ssl22850.jpg
ssl22849.jpg

Inter Agrar prezentacija mašina.

imam jedno pitanje, lajik sam totalni za sejalice jer je nemam a hocu na prolece da je imam i odlucio sam da gledam celu zimu polako i lagano oglase....pitanje je, posto sam se raspitao kod coveka iz sela koji se doznaje u sejanje i radi dosta zemlje, nebitno, kaze da samo gledam Monosem sejalice, da su one najbolje....e sad me interesuje, zasto su one bolje od drugih?

Kolika je povrsina u pitanju?

Monosem je bolja od drugih samo po ceni odrzavanja, jer verujem da su delovi skuplji jer je takva masina manje zastupnjena kod nas.

Malaa, to je za mene, sejala bi nekih 15tak jutara mojih, a mozda i ugrabim nekome usluzno :D prestao sam da razmisljam kad ce i da li ce mi se isplatiti, da cekam red za sejanje i ostalo...ovako imam svoje! primetio sam da je manje zastupljena, jedva sam jedan oglas nasao sa njom...kaze mi covek da je jako jednostavna, jednostavnija od drugih i da se slabo kvari, nema greske u sejanju, jer kako mi je naveo primer kod nekih moraju dobro da dihtuju kutije zbog uvlacenja zrna, a kod Monosem-ovih nije slucaj....ako sam dobro napisao jer ima obrnuti sistem vazduha...ispravite me ako gresim :/

hehe, u redu izbacujem, iovako ne mogu nigde ni da ih nadjem :) a i dobro mi je sto su delovi pristupacni za Nodet, hvala vam :)

Jedna samo ispravka.Monosem se sklapa kod nas ima i delova pa bih molio članove da ako nisu sa nečim upoznati ne pišu gluposti.Hvala na razumevanju.Inače delovi stižu iz Francuske, ako neko hoće neke specijalne zahteve delovi stižu iz Amerike.

@ Panonstib Recite mi samo da li je cena delova ista kao i za neke druge masine, koje su malo vise ipak zastupljene kod nas na trzistu? Na primer za imenovanu Nodet-ku

Ne možemo govoriti o ceni deloova za Nodet sejalice pošto su uglevnom mala privreda, a ovo je ipak original.Zato nemojte mešati pojmove!

Slazem se sa vama, ali nedavno ste i sami rekli (u temi o Claas kombajnima) da je neisplativo za manja gazdinstva drzati skupe masine (ovo je izvuceno iz konteksta, tako sam ja shvatio ono sto ste hteli reci kroz par postova) i masine koje imaju skupo odrzavanje. Ja isto smatram da za povrsinu koju obradjujemo da nam je puno para dati za bilo koju masinu sa zapada, i zato koristimo 2 agrije.

Ja se slažem da je za nas bolje uzeti jeftinije, ali se ne slažem sa iznošenjem ne istinitih podataka o stranim sejalicama, a pogotovo uporedjivati delove male privrede i originala.

Za Nodetku su I malo skuplji od originala. Proletos mi ode zupcanik u "pesnici" kroz koju prolazi cetvorougaona osovina I odem da kupim par plasticnih u rezervi I kupim jedan metalni reko neka ga ne iste 'leba, kad ono prc novi plaaticni ne naleze lepo na stari metalni, srecom na novi je nalegao. Da nisam kupio oba bilo bi jos jedno vozanje do grada I izgubljen sat koji u sezoni dosta znaci.

Nisu sve diskosne ili nove predvidjene za sijanje u neobradjeno , al tačno je da sve diskosne ipak bolje rade u lošije pripremljeno ili neobradjeno nego klasične .Gledao sam kako čovjek sije soju postrno direktno u strnjište , odmah iza kombajna , sa običnom Gaspardo sijačicom sa diskovima , koja nije notill. Bilo je malo vlage i nije izgledalo savršeno , al se solidno uradilo i što je najvažnije soja je solidno rodila.

Nazad
Vrh