Pneumatske sejalice za kukuruz

Meni treba za sirak,kod nas se soja slabo seje,mada se nikad ne zna,potrazicu ja ipak jos malo baterije za siroka creva.

bb-122.jpg

Ovaj lancanik ima 24 i 16 zuba( koji su sakriveni ispod ovih 24)...nisam još probao ali verovatno bi lanac morao da se skrati,a možda i ne...

jedan clan ovog foruma mi nudi imt dvorednu pneumatsku sejalicu, sta mislite kakve su one, sejao nih oko 2h godisnje?

- - - - - - - - - -

moze li mi neko reci kakve su imt dvoredne pneumatske sejalice i koja je realna cena za neku u dobrom stanju

Da li je neko kupovao polovne pneumatske sejalice ali generalno remontovane? Koliko li je to kvalitetno uradjeno ili je samo površno i prefarbano? Vidim da ih ima često po oglasima. Npr u ovom oglasu stoji da se dobija garancija od godinu dana. Pazario bih neku nodet četvorednu...

http://www.kupujemprodajem.com/Nodet-Sejalice-7332456-oglas.htm?filter_id=33309673
Ja sam bio kod njega da vidim za sejalicu i naravno nisam pazario.
Covek ne radi kako treba i jos trazi pare unapred.Moze,cekam za sejalicu koliko ti dugo mozes da drzis prst u kljucaloj vodi,toliko te cekam.Grede i markiri su pravljeni,baterije su sa uskim crevima koje se kupuju u Smederevu ili okolini.Nisu temeljno ociscene za farbanje,a o kvalitetu necu da pisem,ko je bio,znace,a ko nije bio,nista nije ni propustio,jer sam upoznao decka koji je kupio,pokajao se posle 20kj.A sto se tice garancije,laze kao pas.Ja sam mu odneo u Curug nosace kopirnih tockova,dogovorili smo se da mu ja dam moje,on meni njegove i tonje to,Mesec i po dana sam ga cekao,odlazio u Curug,zvao ga (nije hteo da se javi).Nakon toga sam seo u kola,otisao kod njega,Nikog nije bilo kuci,usao sam u dvoriste,zatim u radionicu,trazio nosace,ali nisam ih nasao,a drugih delova na izvol'te.Zvao sam ga,rekaomu da do sutra ima vremena da mi ih donese u Pazovu,da me nista ne interesuje i da sam mu danas posetio radionicu,doneo mi ih je odmah to vece,jos se i izvinjava,kao,krivo mu je!Prevarant obican,a na jeziku krajnje poslovan covek!
Kupio sam nodetku sestorednu u fabrickom stanju i remontovao je sam (mesec i po dana je radio).
Sve sam na nju novo stavio,do poslednjeg srafa i sisica za podmazivanje,peskirao setvene aparate,a kutije plastificirao.Uzgred,pravio sam i transportna kolica za nju,jer ne mogu da je uvucem u ulicu,a ne znaci mi ni da je prepravljam da bude sklopiva,i dalje ne bi moglo.
Posle kupovine sam ulozio u nju jos 700e,ali ja sam tako hteo.Mada je mogla da ide jos podosta.

Ima jedna kod mene u kraju dobra povoljno, ali je jedan clan u prednosti jer se prvi javio pa ako mu se ne svidi rado cu podeliti informaciju sa vama kolege.

Bezite od tog prevaranta milenka!!!!
Ja sam bio prosle godine u ovo vreme hteo da kupim od njega sejalicu,na slikama sve odlicno.Pozovemo ga mi i on nam kaze ima 3-4 remontovane da dodjemo i da pogledamo koja nam se svidi i on odma tera(Poslovan covek putuje po francuskoj!)Odemo mi on nas covek odvede kod komsije mi mislili nema mesta sve kuci da ih drzi,i pokazo nam komsijinu sejalicu mi gledali jedno 15 minuta,i rekli svidja nam se da pazarimo kad komsija pa to je moja sejalica.Posle nas odveo pokazo neke delove trazio avans i ja mu reko ajde zdravo!Kupio novu agriju 4350 eura dali.Posejala Bez ikakve greske preporuka za agriju!

Meni je oglas i delovao pomalo sumnjivo, zato sam i pitao. Vidjao sam po vašarima neku firmu što prodaju delove za pneumatske sejalice, kažu da vrše i remont nodet sejalica, dolaze na adresu. Da nisam zaposlen, možda bih se i upustio da remontujem sam, ali ovako stvarno nemam vremena za to.
Razmišljao sam i o novoj agriji, ali ne znam koliko bi mi se to isplatilo. Sejao bih 15-ak, eventualno 20 hektara u sezoni. O majevici ne razmišljam zbog težine, jer planiram da sejem fergusonom.
U svakom slučaju, hvala kolege.

Po meni,za tu povrsinu je totalno nepotrebno kupovati novu sejalicu.
Ja sam recimo kupio Olt 4 reda od jednog naseg clana foruma,bilo je kako je covek rekao,za dve godine kolko je imam je posejala oko 30 Ha bez greske,precizna je,raonici su remontovani,dobio sam 3 seta ploca i jos neke sitne rezervne delove,koje na srecu jos nisam morao da menjam.Jedino ulaganje mi je bilo to sto sam morao da sredim jedan marker,jer su osovina i glavcina bile ostecene.
Sejalica ko sejalica na izgled nista narocito,nije farbana i nista tome slicno,ali jako dobro obavlja svoj posao i ja sam zadovoljan.
Jedina stvar sto jos treba da sredim su kutije za seme,trebalo bi ih promeniti.
Tako da mislim da je neka takva varijanta najbolje resenje.

Olt - Nodet,ista je,jako malih razlika ima,covek od koga sam kupio sejao je Fergusonom,komsija u selu seje Fergusonom,i tako dalje...

Nazad
Vrh