Pneumatske sejalice za kukuruz

kontrola setve agroelektronika,da li je funkcionalna na sejalici maja za kukuruz 4 reda,ili mora original majevica kontrola setve,moram da nabavim kontrolu setve ali gledam sta je bolje i sta jeftinije! hvala drugari :))

Ja sam ove godine montirao Agroelektronika na Maju sa diskovima i nemam nikakvih zamerki. Malo sam se pomucio oko montaze ali uz pomoc brusilice ide. Odradila je sezonu perfektno.

Pozdrav za sve forumase, ja sam novi na forumu pa me zanima mozel mi ko reci nesto vezano za beker sijacicu? dizne su na njoj dosle aluminiske i na jednoj se izbio onaj mali komadic, dali mi je zbog toga ta baterija slabije bacala sijeme? unaprijed hvala

Druže prodaj to i kupi Laru bez uvrede.
Kupio sam je prosle zime, posijao sam sa njom oko 35h, i u zadnje dvije parcele mi nije bacala dobro iz jedne baterije, pa mi je kolega jedan rekao da moze biti do te dizne,inace do tad je dobro sijala,inace u mom kraju slabo ih ima,i neki dan sam na sajmu kupio nove dizne ali su plasticne pa ce mo da vidimo.

Mislis tamo gore kod onog plasticnog dela koji naseda na setveni aparat ? I moje su imale po jednu tu rupicu,objasnjeno mi je da ona ...... hmhm kako da kazem a ne odvalim glupost ali da ona pomaze u odrzavanju konstantnog pritiska jer ako bi se pritisak naglo povecao onda visak vazduha prodje i kroz tu rupicu.

A to je ta caka, ja sam pitao onog covijeka kaze da nezna za staje, a de mi reci znas li na koliko bari treba da radi? ja sam sijao 2 brzom na 1400-1500 obrtaja i pokazivalo mi je od 0,8 do 1,bara,ako je tacan sat,traktor imt539.

Znaci potrefio sam brzinu i obrtaje, posto sam tek ovu sezonu poceo radit sa sijacicom pa sam prvu parcelu isao 1 brzom al mi je izgledalo sporo pa sam onda krenuo 2 i islo je lijepo, a sto se tice dizni pogledacu u austriji ili njemackoj kad budem isao na ljeto posto su alu mnogo izdrzljivije da uzmem rezervne.

Vlasnik ove sejalice kaže da i sa ovom domaćom sejalicom postiže rekordne prinose:
ssl21718.jpg

Nazad
Vrh