Ih bre, šta že ti amazone. OBjašnjenje zašto zupčasti remen ,a ne lanac - u robotici se koristi zupčasto remenje jer nema praznog hoda u prenosu u oba smera, takodje kod automobila za pogon bregastog vratila se koristi isto to , a tamo je zahtevana preciznost mnoooogo veća nego na sejalici, nema cimanja u prenosu !!. ODržavanje je jeftinije jer remen ne treba da se podmazuje, samim tim nema ni lepljenja prašine . Mislim da do sada ni na jednoj mašini za setvu u ratarstvu nisam video ovakav prenos na setvenu ploču. Naravno biće tu još izmena, ali ono što mi je najzanimljivije u celoj priči, što možda postoji opcija da se kompletna baterija na staroj nodetki zameni sa ovom novom (uz ojačanje stare grede) . DISK + RAONIK je najbolje rešenje za konvencionalnu i mulch obradu,zato što raonik malo sabije brazdicu koju otvori disk pa nicanje bude ravnomernije. Setveni aparat je nisko, znači da preciznost mora biti dobra, nagazni točkovi su odlični , i opruga koja ih pritiska na dole je baš jaka . ODvojeno je štelovanje dubine i pritiska nagaznih točkova. Postoji opcija ispred diska koji otvara brazdicu ubaciti aktivni sklanjač biljnih ostataka. Jednom rečju JAKO DOBAR PROTOTIP! Kad se bude skinuo ječam probaće sejalicu, sejaće postrno. REkli su mi da će me zvati kad budu puštali u rad , uzeli su mi broj telefona.