Pneumatske sejalice za kukuruz

Moje mišljenje je da treba uzeti sejalicu sa tim "nabijačkim" točkom jer on direktno pritiska seme a mislim da ga i "smiruje" ako se seje većom brzinom. Nagazni.... Mislim da bi dva gumena postavljena u V bila najbolja a drugo mesto dele dva metalna i gumeni. Po meni.

Питали смо једино за дворедну Лару а субвенционисана цена је око 180000 дин.

Ali mora biti 19 mm, to je najbitnija stavka, nije bitno odakle i sa cega je. Moram jos duzinu izmeriti, oko 3 metra je, e sad +-10 cm
Imas da kupis OK materijal,skoro svih dimenzija u Metaloprometu Kula i Metal Centru Vojka,pa ga nosi u kalionicu (to ti nije skupo),jer materijali su poboljsani.Samo pre toga se raspitaj koja ti je tvrdoca originala.Mogu ti ja dati jedan patrljak od Nodetke,pa kad vidis,vrati.Ja sam skracivao od Nodetke i ljut je u zla Boga...

Imas da kupis OK materijal,skoro svih dimenzija u Metaloprometu Kula i Metal Centru Vojka,pa ga nosi u kalionicu (to ti nije skupo),jer materijali su poboljsani.Samo pre toga se raspitaj koja ti je tvrdoca originala.Mogu ti ja dati jedan patrljak od Nodetke,pa kad vidis,vrati.Ja sam skracivao od Nodetke i ljut je u zla Boga...
icu tamo pogledati kakvi su materijali, mozda moze proci i bez kaljenja, ipak to je samo zitna masina, nema veliki otpor na osovini.

Kolege da li neko ima ili je video Olt-Nodet sejalicu sa 6 redova i depozitorima za vestacko djubrivo?Ako postoji,da li ima 2 kutije kao i za 4 reda ili mozda 3?
Nigde nisam uspeo da nadjem sliku.

Kolege da li neko ima ili je video Olt-Nodet sejalicu sa 6 redova i depozitorima za vestacko djubrivo?Ako postoji,da li ima 2 kutije kao i za 4 reda ili mozda 3?
Ima 3 kutije za djubrivo,ako se dobro secam,pocetkom osamdesetih,kada sam kupio olt-ovu sejalicu,kupio sam sa depozitorima za dubrivo,nosio godinu,dve,i posle toga skinuo i nikad vise nisam stavio.

Da li bi neko od vlasnika maje i lare mogao da izmeri sestougaonu pogonsku osovinu, interesuje me njena debljina, naime hocu da na zitnoj sejalici zamenim moju osovinu koja je 19 mm siroka (po naspramnim stranama ne od spica do spica). Jer je ta nasa osovina iz 5 delova, i ima neke sastave po sebi, i nismo jesenas mogli pomeriti valjke za stalne tragove na 2 metra. Pa bi uzeo u majevici osovinu ako odgovara sirina. Ili ima neko ideju gde mogu naci takvu osovinu.
dovoljno je da uzmeš standardni svetlovučeni čelik kvaliteta Č.1530 koja je rađena u tolerancijskom polju h11 znači na nuli i u minusu 130 mikrona za prečnik 19 mm tako da ne bi trebao imati problema sa pomeranjem po osovini.Isporučuju se na duljinu od 3 ili 6 metara a cijena je negde oko 120 din po metru.Kaljenjem se dobija tvrdoća,a tebi je potrebna čvrstoća na uvijanje tako da se ovi materijali koriste na beračima bez termičke obrade.

- - - - - - - - - -

mislim da si to tražio:osmeh:
images

Da slika se vidi, probaj istu temu otvoriti sa nekim drugim programom, Firefox, Chrom, Opera, IE, možda pomogne.

Moje mišljenje je da treba uzeti sejalicu sa tim "nabijačkim" točkom jer on direktno pritiska seme a mislim da ga i "smiruje" ako se seje većom brzinom. Nagazni.... Mislim da bi dva gumena postavljena u V bila najbolja a drugo mesto dele dva metalna i gumeni. Po meni.
ja sam kupio olt sa tim gumenim nagaznim točkovima i čini mi se da neće baš u lošije pripremljeno u odnosu na obične V metalne.Ovog proljeća je priprema bila teška i moje mišljenje je da je u lošijem bolje imati metalne

Nazad
Vrh