Pneumatske sejalice za kukuruz

Vratite se na secere i ne razmisljajte puno, osim o rukovaocima ili rukovaocu radnom masinom u zavisnosti da li je 2 ili 4 reda. Nece da seje dobro ako ga ne podmazete sa malo domace ljute, misli se na rukovaoca :ppozdrav:
slika-127804-2011-04-1303683264-velika.jpg

Pre neki dan sam vukao traktorom tifon iz Rumenke u Zabalj nasem clanu Tesin pa sam lagano razgledao prirodu iz traktora i video pored Kaca na putu Novi Sad-Zrenjanin soju i kukuruz sejane twin row tehnologijom. Obe njive su pored puta i ko tera laganije, primetice sigurno.

Znam za jednu njivu isto pored puta koja je sejana Oltovom mehanickom sejalicom pa je sklop biljaka bolji nego kod nekih sejanih pneumatskom sejalicom..

Da li bi neko od vlasnika maje i lare mogao da izmeri sestougaonu pogonsku osovinu, interesuje me njena debljina, naime hocu da na zitnoj sejalici zamenim moju osovinu koja je 19 mm siroka (po naspramnim stranama ne od spica do spica). Jer je ta nasa osovina iz 5 delova, i ima neke sastave po sebi, i nismo jesenas mogli pomeriti valjke za stalne tragove na 2 metra. Pa bi uzeo u majevici osovinu ako odgovara sirina. Ili ima neko ideju gde mogu naci takvu osovinu.

dzonyboy
Nije bitna marka sejalice vec broj vrsta koliko seje.105cm na cetvororednoj i 175cm na sestorednoj.Nijanse se dosteluju na licu mesta jer zavisi od traktora.

Ali mora biti 19 mm, to je najbitnija stavka, nije bitno odakle i sa cega je. Moram jos duzinu izmeriti, oko 3 metra je, e sad +-10 cm
Kolko se ja secam mojih dana igranja sa strugom ta sipka ima da se kupi na metar.http://metalionline.com/aluminijumska_sipka_sestougaona___ok__.html
Samo potrazi na googlu.

- - - - - - - - - -

Evo na ovoj stranici ima to sto tebi treba sa cenovnikom.http://www.metalmania.rs/proizvodi/SVC_OK/svetlo%20vu%C4%8Deni%20%C4%8Delik%20OK

Lagana je ona za direktnu setvu danas sam je iz zezancije na standu dizao za opkladu i nema ona 110kg kako rekose da ima ali je super odradjena kao i Maja :cool:

Rade 5-6 razlicitih setvenih aparata ogledno,pa koji bude najbolje radio njega ce da puste u pogon,od visokog setvenog aparata su odustali zbog nekalibrisanog semena na nasem trzistu. Jos smo se slozili da treba dodati mali zatezac na taj remen i da ce to uraditi.

Jedino nisam siguran koliko je zupcasti remen dobar nisam nigde to video mada nisam bas ni strucan da komentarisem.

Nazad
Vrh