Pneumatske sejalice za kukuruz

Ameri dosta koriste i prskanje na crno, koliko se primetiti sa njihovih sajtova. Verovatno posle rade korekcije totalom (naravno u GMO usevima). Takodje posle 2-3 godine totala verujem da ne ostane nesto korova u zemlji.

Ameri dosta koriste i prskanje na crno, koliko se primetiti sa njihovih sajtova. Verovatno posle rade korekcije totalom (naravno u GMO usevima). Takodje posle 2-3 godine totala verujem da ne ostane nesto korova u zemlji.
oni što seju GMO i nemaju trave u zemlji ti već odavno nemaju ništa ni u glavi

Vi sa dupih redova odoste na gmo. Ljudi ko kaze da pri ovom nacinu proizvodnje mora da se koristi gmo. Da li samo zato sto je to proteklo iz USA, p aako je tako onda John Deere radi samo tamo gde su posejani gmo usevi.
Ova tehnologija je nesto sto je kod nas na samom zacecu, i nema vise od jedne do dve masine u Srbiji. Ako mislite da su ameri ludi i da nemaju pojma da rade zemlju, to jest da se bave poljoprivredom, onda se grdno varate. Uglavnom sva poljoprivredna mehanizacija vodi poreklo iz USA, a u evropu je preneta kao gotov proizvod.

Dalo bi se navariti 2 nodetke i napraviti sejalica za duple redove za cca 4000e. Spartac da promenimo raspored moticica uz pomoc bruslice i aparata za varenja takodje moze. Najveci problem je kad dodjemo do kombajniranja? Treba nam heder za duple redove! Gde to da nadjemo? Ako teramo sa obicnim oba reda da idu na jedne privodne lance jako ce padati klipovi i to je najveci problem.

Sto se tice spartanja i vrsaja pogledajte klipve sto je postavio paor na prethodnoj strani,:ppozdrav:
A vi sto ne volite zapadnu tehnologiju, vozite ruska vozila i nosite kinesku garderobu...

Nemaju veze dupli redovi i gmo kukuruz. Oni seju gmo kukuruz i u duplim i u obicnim redovima, a mi cemo sejati hibride kao i do sada. Cela poenta je da li mozemo ucariti koji kg vise po jedinici povrsine takvom setvom.

Nemaju veze dupli redovi i gmo kukuruz. Oni seju gmo kukuruz i u duplim i u obicnim redovima, a mi cemo sejati hibride kao i do sada. Cela poenta je da li mozemo ucariti koji kg vise po jedinici povrsine takvom setvom.
Kazu na klipu da se takvom setvom povecava prinos za 8%.E sad 8% i nije nesto za nas koji radimo par h ili par stotina h ali.za amere koji rade par hiljada hektara stavi na olovku?

Ima tu dosta marketinga , naletio sam na nekoliko istraživanja uticaja rasoreda redova na prinos , i u svim je zaključeno da u suštini ne mijenja prinos dali se sije na 30-50-70 cm , dupli redovi , tzv skip-rows ili sl .
Ova firma sijačica ( GP ) forsira taj "dupli red " u zadnje vrijeme jer moraju imati nešto po čemu su prepoznatljivi , oni su ipak po zastupljenosti tamo iza sijačica JD, Kinze i Case .

Ovo po meni ima logike.
twin-row.jpg
E sad vredi videti i cuti iskustva ljudi koji su probali.

Ali takvih ljudi nema ovde na forumu , čime da probaju? Jes da je soja drugačija biljka ali tu ima sličnih situacija , i kolko se može pročitati ovde na forumu najčešće se kaže da nema razlike u prinosu zavisno od razmaka redova.

Te sejscice za duple redove su prvenstveno izmisljene za povrtarstvo gde se seje na male medjuredne razmake pri kojima ne moze da se sabije dovoljno baterija do baterije. Vidim da je nekima amerika izvor svetlosti ali ima takvih sijalica u Srbiji jer Agria pravi pneumatske sejalice za povrce gde se koristi ulagac-raonik koji iz jednog setvenog aparata iseva u 2 ili 3 brazdice zavisno od ulagaca,svako ko zeli da vidi princip rada masine moze da pogleda na poljoprivrednom
fakultetu u Novom Sadu.

Te sejscice za duple redove su prvenstveno izmisljene za povrtarstvo gde se seje na male medjuredne razmake pri kojima ne moze da se sabije dovoljno baterija do baterije. Vidim da je nekima amerika izvor svetlosti ali ima takvih sijalica u Srbiji jer Agria pravi pneumatske sejalice za povrce gde se koristi ulagac-raonik koji iz jednog setvenog aparata iseva u 2 ili 3 brazdice zavisno od ulagaca,svako ko zeli da vidi princip rada masine moze da pogleda na poljoprivrednom
fakultetu u Novom Sadu.
Pa nista izmislite Vi neku novu stvar pa da mi Adasevci budu izvor svetlosti.:osmeh:

Taj tip (kako ga nazivate)živi u okolini Novog Sada i dosta je ovog proleća sejao sa tom sejačicom inače je Great Plains.Osim nje nosi i Amazone ED.Ako budem u mogućnosti i i ako budem imao vremena slikaću mašinu i parcele koje je posejao.

@putin
Ako ti kazes da je hemija koju mi koristimo zdravija od one sto koriste Ameri onda je tako.
Rusi i Ameri(vele sile) zele da imaju uticaj na sto vise zemalja u svetu...:ppozdrav:
Ako oni kazu da je prinos veci za 8%, sto je realno i manje, pitanje je koliko treba godina da se to isplati.
Meni se od tih za nas novih agrotehnika sviđa jedino strip-til.

Nazad
Vrh