Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
oni što seju GMO i nemaju trave u zemlji ti već odavno nemaju ništa ni u glaviAmeri dosta koriste i prskanje na crno, koliko se primetiti sa njihovih sajtova. Verovatno posle rade korekcije totalom (naravno u GMO usevima). Takodje posle 2-3 godine totala verujem da ne ostane nesto korova u zemlji.
Kazu na klipu da se takvom setvom povecava prinos za 8%.E sad 8% i nije nesto za nas koji radimo par h ili par stotina h ali.za amere koji rade par hiljada hektara stavi na olovku?Nemaju veze dupli redovi i gmo kukuruz. Oni seju gmo kukuruz i u duplim i u obicnim redovima, a mi cemo sejati hibride kao i do sada. Cela poenta je da li mozemo ucariti koji kg vise po jedinici povrsine takvom setvom.
Evo pa videcemo kako se pokazalo.Nije to nama bas toliko daleko, kod mene u mom selu je vec sejala ta Americka duple redove.
Neki tip iz Backe je uvezao ovog proleca, kazu da je prva kod nas, a ovde je radio uslugu. Slikacu pa da postavim na forum
Pa nista izmislite Vi neku novu stvar pa da mi Adasevci budu izvor svetlosti.Te sejscice za duple redove su prvenstveno izmisljene za povrtarstvo gde se seje na male medjuredne razmake pri kojima ne moze da se sabije dovoljno baterija do baterije. Vidim da je nekima amerika izvor svetlosti ali ima takvih sijalica u Srbiji jer Agria pravi pneumatske sejalice za povrce gde se koristi ulagac-raonik koji iz jednog setvenog aparata iseva u 2 ili 3 brazdice zavisno od ulagaca,svako ko zeli da vidi princip rada masine moze da pogleda na poljoprivrednom
fakultetu u Novom Sadu.