Pneumatske sejalice za kukuruz

Auu, al' deru sa tom elektronikom, pa to je strašno!

Smatraju da je seljak neobrazovan i zatucan, i da na to malo elektronike gleda kao na kompjuter u svemirskom brodu, pa spram toga i cenu odrežu.

Moje je misljenje da 5.5 je previse. Siguran sam da si naisao na jako sitno seme koje bi proslo kroz rupu od 5.5 a desava se i to da se koje zrno zaglavi u rupi. 5 mm je sasvim ok!
Mozes slobodno i klasicnom busilicom i burgijom busiti ali da ploca cela stoji na nekom ravnom panju. Cim prosiris sa peticom uzmi osmicu i sasvim malo samo napravi blagi konus i s jedne i s druge strane da bi skinuo nastale ivice koje su usledile od burgije.
Ja imam 4,5 x 18 i 5,5 x22, mislim da bi neka sredina od 5mm bila idealna.

A kakve sve funkcije ima ta elektronika? Lepa je sejalica
1013943.jpg
[/URL][/IMG]

Ta Bekerica ima da se naseje jutara i jutara,nije ni cena tako jaka ako se pogleda da ima i depozitore djubriva i tu fabricku elektroniku... A na kraju krajeva nisu ni ploce tako skupe ako se uzme da se njoj za veka ne menjaju ploce tj. nisu potrosne kao na OLT sejalici.

Dali su stvarno dobre Agrie kao sto kazu citam postove ne zale se ljudi,Planiram da kupim novu pa prikupljam informacije,svidja mi se sto je laksa od majevice a i jeftinija.Sejala bi godisnje oko 100kj soje kukuruza,mozda malo manje sta mislite?

Nazad
Vrh