Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Negde sam napisao da sam skinuo diskove koje sam prošle godine kupio i ugradio na majevicinu sejalicu.Razlog,variranje dubine položenog zrna,tj zrno nelegne na dno brazde.Gde bolje nice?
Zao mi sto nisam slikao kod sebe na majevici nicanje soje na dve baterije koje sam kupio imaju repnu varijantu sa ve tockovima,a ostale cetiri sa diskovima i gumenim tockom na ove dve je da kazemo za nekih 20-30% bolje i ujednacenije nicanje nego tamo gde su diskovi.Tu gde su diskovi bude semena gde god hoces i u brazdici od raonika,a i pored brazdice,a tamo gde je repna varijanta sa navarenim raonikom seme je svo u tvrdoj brazdici
To sam ove godine primetio gde su majevice sejale sa diskovima problem je u nicanju pogotovo soje,gde su nodet,olt i agrija sejale sve je niklo ok.Negde sam napisao da sam skinuo diskove koje sam prošle godine kupio i ugradio na majevicinu sejalicu.Razlog,variranje dubine položenog zrna,tj zrno nelegne na dno brazde.
Kod nas su na ekonomiji morali da skidaju diskove bas zbog sarenolikosti zemljista,kad dodje u vlazno pocne da lepi na diskove i pravi belaj.