Pneumatske sejalice za kukuruz

Hmmm da ima na njoj tih lancobrana-prahobrana koji možda prave više štete nego koristi! Ali da menjač puca zbog toga.... Nekako mi čudno jer svaka baterija ima svoju račnu-osiguranje u slučaju nekog karambola da se ne skrlja nešto drugo. A i malo je širok pojam pucao menjač.... Nije mi jasno šta tamo može da pukne osim lanca.
Ali ok! Preneo si kako si čuo i informacija je sigurno vredna jer su vlasnici Maja upozoreni ako ništa drugo makar da pregledaju te plehove oko lanaca! Lično,nemam problema sa njima ali nikad se ne zna...
Hvala Dukej!

Kaže da su popucale neke nitne koje spajaju neke zupčanike...
Sutra ću pitati da mi opiše kvar detaljnije.

Aham sad mi jasno! Uf.... Pitaj komšu kako to da nisu odreagovale račne ili ko ih već kako zove.... Ili kandžaste spojnice na baterijama..... Naša je posejala oko 200kj i čini mi se da će trebati promeniti ležajeve u turbini. Kao da malo bruje.... Ali kad sam čuo da na sejalici od "konkurencije" su ležajevi turbine trajali čak jedan dan onda je ovo super!

Aham sad mi jasno! Uf.... Pitaj komšu kako to da nisu odreagovale račne ili ko ih već kako zove.... Ili kandžaste spojnice na baterijama..... Naša je posejala oko 200kj i čini mi se da će trebati promeniti ležajeve u turbini. Kao da malo bruje.... Ali kad sam čuo da na sejalici od "konkurencije" su ležajevi turbine trajali čak jedan dan onda je ovo super!
Nasa sestoredna "maja" je do sada posejala oko 2200kj i od prvog dana kao da nesto bruji,i i dalje isto bruji...

I moja agrija bruji od kada sam je kupio tako i danas,baš sam i hteo da pitam ima li to veze sa ležajem?
Ove godine odradila bez ijedne greške,prva sezona da nije pukla ni plastična čivija.

Paore naravno! Nisam toliki Indijanac da je rasturim pa ubacim čajniz džank! To je ionako već u njoj. Verovatno...
Uuuu Spajki sad si me utešio! Još ja idem oko nje,slušam je i molim se onom odozgo da mi izvuče sezonu.... Al znaš kako tvoja je verovatno starije proizvodnje i možda su se zeznuli pa su stavili neke maaaalo bolje ležajeve. Frend iz sela koji je uzeo godinu dana posle nas,ali doduše radi više zemlje,je menjao ležajeve pa sam se i zbog toga uprpio.
Talianu ima sigurno! Menjaj!

pa kad se kaza mala brzina misli se na 6-8 km/h, sto i nije malo a mislim da 6kj/h moze ladno da poseje, a svrhu i prednost je objasnio nas clan @dukej u temi kukuruz 2013 u postu #1005 da ne pisem opet bzvz.. a kvalitet, brzina i jednako nicanje je odlika useva posejanog ovim tipom sejalica u razlicitim tipovima zemlje u sta sam se i licno uverio i u svom selu kod ljudi koji imaju sejalice na istom principu, nadam se da ce @Bubu kaciti slike useva pa cete se i sami uveriti, vredi masina svaki dinar...

Cime se buse rupe na setvenim plocama.Hocu da svoje od 4,5mm prosirim na 5-5,5 videcu jos koliko...Mislim da li moze klasicna busilica i burgija ili nesto posebno!Imam koga da pitam,ali ovde cu pre dobiti informaciju,posto su mnogi od vas to radili!

Ja uglavnom teram 7-8km/h kao sto sam i staru Nodetku terao. Kod soje mi kompjuter pokazuje vrlo malu oscilaciju, kod kukuruza je to malo veca oscilacija ali videcemo kad nikne. Glavna prednost kompjutera je sto mozete da vidite na kom razmaku pada zrno u slucaju da niste promenili brzinu na menjacu a trebali ste i brzina kretanja kod traktora kod kojih ne radi brzinomer. Postoji i par snimaka ali moram prvo da pohvatam ko me je sve snimao pa da okacim. Diskosni otvarac brazdice je definitivno pobedio u odnosu na raonik!

Nisam sejao ni jedan dan da bude ceo ali sam merio na jednoj njivi od 300 i kusur metara duzine u kukuruzu 4kj za sat vremena opusteno, bez zurbe.

Slucajno sam naleteo na internetu na intervju direktora Majevice i ovde je objasnjeno odakle Majevici licenca da proizvodi iste sejalice kao Kuhn ili rasipace kao Amazone ili ostale prikljucne masine po uzoru na svecke proizvodjace.
SARADNJA S RUSKIM PARTNEROM

Preduzeće 'Majevica' već osam godina sarađuje s ruskim partnerom, a spojila ih je zajednička delatnost, proizvodnja poljoprivredne mehanizacije. Obe firme izrađuju određene pozicije za mašine i međusobno ih razmenjuju kako bi dobili finalni proizvod. Iz 'Majevice' se na tržište Rusije godišnje isporuči po 30 jedinica podvoza za visokogabaritne sejalice i međurednih kultivatora i oko 120 tona greda za sejalice.
- Svake godine saradnja s ruskim partnerom se proširuje.
Partner iz Rusije nam naručuje određenu mašinu, mi potom osvajamo taj proizvod, a on ga plasira na tržište Rusije u narednih pet godina. Nakon pet godina mi smo dužni da mu damo tehnologiju proizvodnje, kaže generalni direktor 'Majevice' Radenko Komad.

Evo ceo tekst ako nekog zanima neka procita http://www.agropartner.rs/VestDetaljno.aspx?id=23479&grupa=7

Nazad
Vrh