Pneumatske sejalice za kukuruz

Nikola , gdje si na kraju našao original raonike ? Slažem se sa tobom da su oni jako bitni , tu ne treba žaliti . Jusi li isti kao što dodju na novoj olt sijačici?

Probao Nikola sa i bez kopirnih točkova u soji sa malim ulagačima (raonicima) i meni se nesviđa kako to radi a nisam rekao da nemože. U firmi sam radio tako zato što nisu hteli da kupe velike ulagače a po meni mali ulagač nije za dublju setvu.

Recite vi meni dali ja da menjam na mojoj nodetci raonike.
Ne izgledaju lose.

Ej naopako,pa ovi nece ni u vodu,menjaj nemoj se igrati...

Pa kraj raonika i nije tako bitan kao grudi,one seku zemlju,a ako su kao ovi na slici,rade kontra efekat,izbacuju bateriju iz zemlje...

Ma, ja proslu sezonu odlicno izgurao, otplatio sejalicu, svi prezadovoljni.
Ide u zemlju odlicno, mada se i vlasnici potudili da srede parcele.

Nikola kroz zemlju su isli kao kroz sir.
Mada sejem sve 1 brzinom tako da sejalica stigne da potone.
Ima kod nas ljudi koji voze drugom brzom i baterija ne stigne da se spusti na zadatu dubinu.
Kada sam je doterao razmisljao da zamenim, ali ostaje i iducu zezonu.

Sto se tice farbanja, odradjeni su kosevi i jos neke sitnice.
Nista drugo nije radjeno.

Poslednja izmena:
Nikola kroz zemlju su isli kao kroz sir.
Mada sejem sve 1 brzinom tako da sejalica stigne da potone.
Ima kod nas ljudi koji voze drugom brzom i baterija ne stigne da se spusti na zadatu dubinu.
Kada sam je doterao razmisljao da zamenim, ali ostaje i iducu zezonu.

Sto se tice farbanja, odradjeni su kosevi i jos neke sitnice.
Nista drugo nije radjeno.
Onda ju je ofarbao taj od koga si kupio.

Recite vi meni dali ja da menjam na mojoj nodetci raonike.
Ne izgledaju lose.

Navari od gibnja na ravnik trouglice i neces ih menjati nikada vise,a sto se tice dubine icice koliko ti pozelis samo navari od gibnja i naostri i neboj se,ako su na njoj njeni originalni ravnici nemoj ih menjati,neces naci ni priblizno kvalitetne,ja sam na mojoj navario pre par godina a sejala je po 200 jutara godisnje i prodao sam je tako.

Čelo raonika , i onaj dio što ide koso možda da je oštar , ali dio raonika na samom dnu brazde trebao bi valjda da bude tup, tj širi malo da ubije podlogu gdje će pasti zrno.

za 1500-2000din ne isplati se zezati, i nemoze ga uraditi kao nov odlivak...
attachment.php

Hvala za savete.
Mi smo neke delove ofarbali tj, u originalnoj boji sam presao po konstrukciji, koseve i turbinu sam prespricao.
Kupljena je iz uvoza i raonici su njeni original.
Komplet je kod prodavca pretresena i nisam imao nikakvih problema.
Posejal je nekih 70 tak hektara ovog proleca kod mene.
Dali je neko prepakivao ili ne

Nazad
Vrh