Pneumatske sejalice za kukuruz

druze obrati paznju na sve,da li negde nema lufta,kod razlicitih proizvodjaca su i drugaciji pogonski sistemi...obrati paznju na baterije,zubcanike,ako je becker da ne duva negde gde ne treba....ako ti treba jos kakva pomoc pitaj,sto znam pomoci cu.:D

Rastiklaj pogone baterija za svaku od njih,onda rucno probaj okretati kardanic treba da ide zgodno bez zapinjanja.Pogledaj tanjire jesu li zajedeni, provjeri vakuum, takodje kako zvuci turbina da li sta ne pisti ili logrnja u njoj. Takodje stanje kutija za sjeme, guma, ulagaca lanaca i mjenjaca.Veoma bitno, probaj baterije klimati lijevo_desno da nemaju lufta, takodje treba da stoje fino po vertikali kao i tockovi.Obavezno vidi glavnu gredu da nije motana ili slucajno varena.

Četvrtu god ,kako imam mašinu sa tim točkoma napred ,i stalno planiam da ih skinem.Međutim ,pošto se zadnjih god jako dobro priprema zemljište ,nisam našao dovoljan razlog za taj posao ,i tako ću sejati i ove god.

Sta sad kuruzi ne trebaju da se seju precizno???To ne treba skidati ko ima,jako dobra stvar,jednaka dubina ulaganja,a svi znamo sta ona znaci....

dal je njiva spremljena na idealnu dubinu da može svako seme kukuruza biti posejano u taban,
jer ako seme seješ na "idealnu dubinu" a deo ostavljaš u prašinu to po meni nije posao
mislim da uopšte nije toliko bitno u kukuruzu dali je negde 1 cm dublje ili pliče koliko je bitno seme postaviti u tvrdu podlogu
druga je stvar kod repe koja se seje plitko i svo seme treba da je na istoj dubini

Tebalo bi dobar pravilan raonik , u dobro podešene sijačice i odgovarajućeg pritiska , sam da stvori "uski taban" ispod zrna . Valjda ću i ja sebi kupiti sijačicu , muka mi više da gledam druge kako navaruju špiceve na dno raonika , raonike za postavljanje djubriva ne spuste na najniže , i tjeraju 2 brzinom . Potrudiš se sve da uradiš kako treba , a drugi dodje napravi ti frku i preleti preko njive , a ti poslije gledaj kako nejednako niče . Odlažem svake godine jer planiram za sijačicu baš da se otvorim pa nek stoji 350 dana pod šupom.

(tvrdoglavo sam protivnik ove izreke što reče prnjavor , a i svi stručnjaci kažu , da mi je spremiti metar u dubinu prije sjetve , možda sam lud al čini mi se da je tako)

trazim da kupim jednu pneumatsku sta uzeti ollt ili nodet losu ili bolju lose 1700eur kao bolje su 2200 pa nadalje ima jos vremena a mozda ce biti skuplje pred sezonu

Ja sam jedva nasao original raonik za Nodet,svi prave neke glomazne,nema veze sa vezom,ko je spremio duboko ode i seme duboko,ko je spremio plitko ostaje seme plitko,sranje.....

A zasto kopirni tockovi ne idu za ostale kulture,ko kaze?Treba nesto i probati.

Nazad
Vrh