Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ако сте мислили на количину семена, за то је најбоље тражити савет од семенске куће. Ако сте мислили на посејану површину, онда ево како ја рачунам.interesuje me koliko moze jedna sestoredna sejalica da poseje za dan,i koliko se djubriva baca u redove sa sejalicom po hektraru ??
mislio sam na djubrivo ako ovako normalno viklonom bacam 250kg po hektraru koliko se procenata manje baca sa sejalicom?Ако сте мислили на количину семена, за то је најбоље тражити савет од семенске куће. Ако сте мислили на посејану површину, онда ево како ја рачунам.
Када сам покушао да израчунам, добио сам следећи резултат: четвороредна сејалица, која је подешена на међуредни размак 0,7m, када се креће константном брзином од 6км/час, посејаће 1 хектар за 2142,86 секуди (35 мин 43 сек). Овоме, наравно, треба додати време потребно за окретање (број окретања зависи од дужине парцеле), пуњење сејалице ... што у великој мери зависи од организације сетве и вештине руковаоца. У пракси треба рачунати да ће се посејати 1 хектар за 1 час. Дакле: колико хектара, толико трба рачунати часова рада и неће се погрешити. Тако бар ја рачунам.
Што се међуредне прихране тиче, количина ђубрива зависи од потребе, па се према томе подеси уређај.
mislio sam na djubrivo ako ovako normalno viklonom bacam 250kg po hektraru koliko se procenata manje baca sa sejalicom?
uuu ova kombinacija mi se svidja, ako uspem ove god. da uparim 577 sa nekom Larom ili polovnom nodet. 2brz. na nekih 1500-1600 obrtaja, preko 10kmh, ne?sa 577 druga brza 6 redi nodet,njivu dugačku 400m za sat vremena lako i 2,5 ha
ja sam sejao na 1400-1500 kukuruz to je nekih 8-9 km/h a soju sam sejao i na 1700obrtajauuu ova kombinacija mi se svidja, ako uspem ove god. da uparim 577 sa nekom Larom ili polovnom nodet. 2brz. na nekih 1500-1600 obrtaja, preko 10kmh, ne?
dal profil guma 18.4 predstavljaju veci problem u setvi, prskanju, spartanju?
jel sam ove god menjao zadnje i razmisljao sam o 16.9 profili zbog ovih operacija, al sam ipak uzeo 18.4
ovako bih ustedeo dosta na djubrivu ako se baca naprimer 20-30%manje,hteo sam da uzmem neku sestorednu sa depozitima za djubre ali sve koje sam zvao su preteske za 80konja svi su mi rekli bar 90-100konja je potrebno ako hocu sa depozitima za djubreЧини ми се исто толико. А зашто то не урадите као предсетвено ђубрење, пре проласка сетвоспремача? Мислим да би тако било боље.
ja sam sejao na 1400-1500 kukuruz to je nekih 8-9 km/h a soju sam sejao i na 1700obrtaja
gume su 18.4-30 i nema nikakvih problema....
[/URL] [/IMG]