Pneumatske sejalice za kukuruz

To mi samo mislimo da se kod nas ne slazu da rade zajedno. Sem u ratu gde jos mogu 2 srbina da idu zajedno. Ali kad nuzda potera da vidis kako se sloze. I ovde u CH ne vole se bas puno ali su primorani da po 2-3 komsije kupe zajednicku masinu ili sve masine.

Ne smijem ni da mislim koliko košta sijačica sa videa!
EDIT

Našao sam,

White 8936-30 Planters on Tracks

The White planter 8936-30 LF (36-row, 30-in. row, large frame) is the first planter with factory-equipped tracks. The planter is equipped with two 75-bu. seed tanks and an option to purchase two 750-gal. liquid fertilizer tanks. Suggested retail price: $262,000.

Izvor;

http://farmindustrynews.com/farm-equipment/agco-unveils-its-2012-machinery-lineup#slide-1-field_images-49821

D
akle osnovni, siromašni model košta 262.000 dolara tj. 197.000 eura.

Inače, ovo čudo ima gusjenice pošto je teška 24 tone.

WhiteplanterTracks_web.jpg

Evo brošure:

http://www.challenger-ag.us/Library/upload/white-planters-8963-30-literature.pdf

Molio bi za savet!Imam pneu.masimu olt.Problem je sto ne baca zrna na zadatu razdaljinu tj.ne lepi zrno za plocu.A pre 2g sam totalno remontuvao celu masinu.Mislim da su u pitanju zaptivni prstenovi.Pa pitanje glasi (ako nisam u pravu molio bi da me ispravite):da li je moguce da za 2g 150jutara istrosi tu plastiku da ne prijanja ploca (ploce sam isto kupio nove sad su izgrebane sa one strane de nalegaju zap.prstenovi).Ako je do toga,gde kupujete ORIGINAL zaptivne prstene.

Molio bi za savet!Imam pneu.masimu olt.Problem je sto ne baca zrna na zadatu razdaljinu tj.ne lepi zrno za plocu.A pre 2g sam totalno remontuvao celu masinu.Mislim da su u pitanju zaptivni prstenovi.Pa pitanje glasi (ako nisam u pravu molio bi da me ispravite):da li je moguce da za 2g 150jutara istrosi tu plastiku da ne prijanja ploca (ploce sam isto kupio nove sad su izgrebane sa one strane de nalegaju zap.prstenovi).Ako je do toga,gde kupujete ORIGINAL zaptivne prstene.
Nije plastika. Ona traje dosta duze od 150 jutara.
Proveri ploce da nisu krive, onda prenosni mehanizam. Kardancici moraju biti dobro upakovani, ali ne i pretegnuti. Proveri caure sa sesirom kako su okrenute. Pogledaj i creva da nisu negde busna, prekontrolisi selne, pogledaj i turbunu...
Kad to sve pogledas onda mozemo dalje :osmeh:

Jaroslave moguće je da je zbog tog što si naveo mada mi je čudno da je to tako brzo izdalo pošto moja je posejala oko 1000kj i tek sad planiram da promenim ploče i zaptivne prstenove (slažem se da je loš kvalitet delova pošto imam livcovu kopiju nodeta).Što se tiče lepljenja zrna na ploče i rasporeda zrna od zrna tu utiče brzina setve, veličina rupa na setvenim pločama, broj redi na pločama (soja sa jednim i dva reda rupa) da li imaš skidač semena (kod dva reda rupa skidač semena se skida u soji)? Da li ti kućiči seme (izbaci seme na gomilice to jest strese seme sa ploča usled zapinjanja mešača o kanal gde prolazi mešač i još oće da strese seme u soji ako se seje sa dva reda rupa na ploči a skidač semena nije skinut pa seme od udaranja o skidač ponaročito onaj drugi red rupa te seme upada u kanal gde prolaze mešači i seme se zaglavi i dolazi do trzaja ploča i spadanja semena).Nadam se da si razumeo šta sam ti napisao a ono što sam te pitao ako možeš da mi odgovoriš možda će ti neko drugi pomoći ako ne ja.Ovo su neka moja iskustva sa tim tipom sejalice.
Plus ovo što ti je član paor naveo.

Jel ima neko uputstvo za upotrebu ili bilo kakvu knjigu od sejalice GASPARDO MAGICA na srpskom jeziku?

Paorpaor sve je to odradjeno,sve zamenjeno novim.Mehanizam radi perfektno sem kad treba da pokupi ploca seme.Doduse prosle godine je bilo veoma krupno seme mada ne bi trebalo da je do toga.Posle svakog desetog semena ne pokupi ploca barem jedno ili dve.Pa nije ni cudo kad zavrsim sa setvom da mi ostane barem dve setvene jedinice a sejem 20j kukuruza.Probacu da kupim i da zamenim te plastike ali ne znam gde i ko prodaje original.Ako neko zna nek javi!Hvala.Paorpaor na koje caure sa sesirom mislis?

Sve su isto loše.... Ta plastika je isuviše tvrda, zato što proizvođači štee na materijalu... Ja sam isto menjao, pa sam na kraju vratio nazad stare, i sa njima je lepše sejala....

ja sam danas primijetio na sijačici koju sam nedavno kupio OLT polovna je da na sjetvenim pločama ispod rupa imaju,neznam kako bi ih nazvao ispupčenja kao da je ploča zarezana pa pod pritiskom izgurana na stranu.Naime na obadvije po jedna dvije fale,zašta ona služe jesu to neki mješači i dali bi morao promijeniti ploče.A što se tiče problema kad ne kupi u savku rupu sjeme kod mene svi proširuju rupe na novim sijačama kažu da bolje podiže sjeme i nema omaje.pozzz

Jaroslave koji ti je prečnik rupa na pločama za kukuruz i soju.Kod mene je na kukuruznim pločama 5,5mm a na sojinim 4,5mm i sad nemam problema a dok sam imao 5mm za kukuruz a za soju 4mm imao sam problema sa propuštanjem semena na pločama jer nije isto sejati balkan i vojvođanku i kukuruz sa kalibražom 6-8mm i 8-11mm.

Nazad
Vrh