Pneumatske sejalice za kukuruz

Препоручљиво је због прецизније дубине сетве.

rrjbs9.jpg

Evo ovu sejalicu sam malopre fotografisao.

Otkud u Švici snega.Čim padne oni ga odnesu na planine da se tamo slikaju.
Ekologija je čudna nauka.Ta cev služi da usmeri usisani vazduh iz baterija u zemlju kako se ne bi raznosile čestice zštitnog sredstva nanetog na seme.To kod nas nije poznata stvar.
Kod njih je zabranjen furadan koliko je meni poznato.To se samo kod nas koristi.

Gospodine Panonstib nemojte pisati tako opsirne postove i strucne,to je trebao Dragan iz Svajcarsku da kaze detaljno zasto se to tamo koristi ,er ipak on zivi u Svajcarsku,mozda to tamo ima drugu svrhu ?? :sta:

Ima ovde puno snega , ali zasto nema bas u taj plac pojma nemam , toliko je bilo hladno , da nisam imao kad da gledam zasto nema snega.

Zabilježeni su veliki pomori pčela u vrijeme sjetve prije nekoliko godina , u SADu , a vjerovatno i u Evropi.Nakon ispitivanja utvrdjeno je da je krivac tretman sjemena ,Poncho i sl koji izbacuje sijačica iz baterija ,pa su vjerovatno zato usmjerili tu cijev ispred u zemlju.

Dobra ideja . Mene muči isto taj cveni prašak koji nekada vetarv nosi u kabinu a nekad kad malo kiši sva mašina bude crvena na toj strani gde turbina izbacuje vazduh...

Ja mislim da ima , ali sad sam pregledao sve fotografije i nema nigde kutija za insekticide.

---------- Poruka napisana 08-02-12 u 10:36 ---------- Prethodna poruka je 05-02-12 at 19:57 ----------

Evo jedne samo za sladokusce.

e696gx.jpg
11tpqq9.jpg
30df602.jpg
1ywn7d.jpg
10yigd4.jpg

ja danas kupio olt psk 2 reda polovna,stara 6god bila kod mene u selu nije puno sijala čovjek u austriji.Platio sam 1900e sijača je sa ulagačima za gnoivo.E sad pitanje jesam li preplatio,nova je 3650e
nisi ti to preplatio, jednostavno kod nas je jaka cijena OLT-vih sijacica, covjek skoro prodao tri kom. od 3000 do 3500 KM,sve su bile bez koseva za gnojivo i starije od tvoje, a i traze se vise dvoredne nego vece, tako je to kod nas u Bosni.

Nazad
Vrh