Plugovi-dodaci

Ali pitanje je zašto tako uspravno stoji raonik pretplužnjaka, ako bi bio položeniji mnogo manji otpor bi bio. Verujem da bi se dalo konstruisati malu dasku da isto tako baca zemlju, a da odgovara položenijem raoniku.

Moraju biti uspravni da nebi bacali masu daleko!
Ovi kao Huđikovi su taman kako treba, i netreba tu ništa novo izmišljati :ppozdrav:

Vidi kod Ivana iz Subotice što trguje sa plugovima, on sem plugova donosi i delove ...... al se bojim kad ti bude rekao cenu za predplužnjake sa nosačem da ćeš odustati od trgovine.

Poslednja izmena:
Vidi kod Dejana iz Subotice što trguje sa plugovima, on sem plugova donosi i delove ...... al se bojim kad ti bude rekao cenu za predplužnjake sa nosačem da ćeš odustati od trgovine.
Sto rece jedan kolega poljoprivrednik Ako hoces da vozis mercedes ne mozes otici sa njim do Beograda sa 10l goriva,ako hoces da ides sa 10l goriva ti kupi jugo...Ime,kvalitet a cena samo prati.

Ja imam kverneland pretpluznjake s nosacima i namontirao sam ih na 756VK za probu u sojistu... Pre nizak je to plug i pre tjesan da bi pretpluznjaci radili kako treba. Jako se cesto stopaju i skinuo sam ih i cekaju neka sretnija vremena... Predlazem ti da se ne zajeb.... s njima na malom plugu, samo ces se zivcirati.

Jel neko stavljao na 756 pretpluznjake,jel to izvodljivo? Odgovarajuli od 757?

Imam ih ja na 756 VK i mogu ti reći da je Bobo u pravu.
Ako nema puno mase, ako je dobro potanjirano kukuruzovište onda i Bože pomozi.
Ali cim ima mase u gomilama - doviđenja. Stani kreni. Čupaj zaglavljenu masu.
Konkretno, Huđikovi su pretplužnjaci i uz malo dorade u kačenju i poziciji, kada nema zagušivanja, tako se lepo zaorava sa njima da ne ostaje ni travka na površini.
Npr. na suncokretištu nema problema sa štapovima, lepo se zaoravaju ili kad se ore ugara koja je ozelenela.

Gde bih mogao da nadjem cistac tocka za imt plug?
Kupio sam tocak i vidim da cistaca nema. Probao da guglam i nista.

Lakse je komad nekog flaha izmisliti ili ako bas hoces original, pase i s kvernelanda, isti su tockovi...
Nije mi bitno da li je Kverneland, imt, vec da dobro radi posao. Stvarno ne znam gde bi se i kako ugradio fabricki cistac jer ja mesto na ovom mom tocku ne vidim, ali zato sto se plaha tice, to bar nije problem. Ima tockova koji imaju mesto gde se zasrafi cistac, ali ovaj moj to nema. A ti si verovatno si na ovako nesto mislio ::namigivanje::

Danas bi trebalo da sklopim plug obzirom da sam nogu ispravio. Nadam se da ce da pase u sraf ovaj tocak za moj 756.25

Markokg1982, daj koju sliku sklopljenog pluga da vidim gde se srafi tocak.
Ja danas kupio u Palanci nov tocak.
f4c3c355a6d72ace58ea27f1be9e05e3.jpg

Dosao kuci, i ne pasu srafovi, mora sutra da se busi jedna rupa, jer kod mene su srafovi drugacijeg rastojanja...

Nisu pasovali ni kod mene. Treba da se probusi jedna rupa. Sutra cu ti slikati i pokazati kako treba da se izbusi.
ja isto otisao da namontiram tocsk i orem, pa sam izludeo kada sam video ds ne moze da se namontira. Opet, jedna rupa resava sve. Sutra ti kacim sliku.

Nazad
Vrh