Ti špicevi/klinovi su dobra stvar, ali na raonicima koji imaju veći ugao u odnosu na zemlju dosta otežavaju vučenje pluga. Konkretno, govorim o raonicima na IMT 756 plugu. Ja sam pre nekoliko godina kupio za moj 756 raonike sa izmenljivim klinovima, i pošto kod njega raonici stoje prilično "vertikalno", i kad još tome pridodate klinove koji su "stariji" od ostatka raonika, dobijate da ti klinovi ne klize lepo kroz zemlju već da se poprilično zabadaju i kidaju zemlju, odnosno plug se više trese nego što mirno klizi kroz zemlju.
Već kod Leoparda je potpuno druga priča, kod njega klinovi jako olakšavaju ulazak pluga u zemlju. Ali kod njega su raonici dosta položeniji prema zemlji u odnosu na IMT plug.
Kod onih plugova gde je već fabrički predviđena primena klinova na raonicima, (a to su sad skoro svi novi plugovi) nema šta da se priča. Samo i tu treba obratiti pažnju da raonici ne budu predebeli. Klinovi će obezbediti da raonik ide u zemlju, ali ako je ostatak raonika debeo, mnogo teže će se vući plug.