Plug - osnovna tema

Moje iskustvo je da ako se koriste pretplužnjaci da onda deflektore treba skinuti, jer tad manje zemlje klizi preko daske pa hoće ispod deflektora da počne da lepi zemlja na dasku. A i preko deflektora u tom slučaju ide malo zemlje pa nemaju pravu funkciju, jer da bi dobro radili treba da postoji dobar "protok" zemlje preko njih...

Istina, koješta se prodaje za velike novce.
Doduše, taj plug je bio dosta skup i kad sam ga ja kupio, tad se mogao naći trobrazdni okretač za manje novca.

Desi se da iskoči povoljan plug ali jednom u dve godine. Kao npr nedavno jedan VN M950 obrtač 4 brazde sas točkovi i predplužnjacima za kukuruz za 4000. Dok sam se smislio šta mi bolje nov na povrat ili polovan a on otišo. Očo!

Ova cena od 4000 za 4 brazde obrtač jeste extra, samo ako nije drtina u koju treba uložiti 3000 evra, odnoano ako treba izmenjati sve daske, plazeve, raonike itd.

Baš i nije slikan da se vidi pravo stanje a dok se ne vidi sopstvenim očima slikama se ne veruje.Možda je te 3.999 i previše za njega.

Ah, znam, slažem se. Kad na slikama vidiš da je u dobrom stanju znaj da u stvarnosti nije tako. A kad na slikama ne izgleda obećavajuće, kakav je tek uživo, jel da?
Al verujte, za ovu cenu, kompletnijeg i boljeg, nema u oglasima. Zato je i otišao za dan-dva.

Nazad
Vrh