Plug - osnovna tema

Pa nisu potrebni kad on podesi IMT plug.. Za ove zapadne krseve su potrebni, j.bo ih konstruktor 😂

EDIT:
Ne znam da li ste culi Grbic je podesio jedan IMT 757.2 uparen sa IMT 558 i covek orao neku ardalu, suva trava iznad haube, i ladno zaore divljeg vepra nije ni osetio, sutradan ga nasli lovci virelo mu jedno uvo nepolje.. Posle je Grbic priznao da moze jos malo bolje da se usteluje taj plug.
Ipak je to 758.

Kod nas se ove godine bas drugacije pokazalo, konkretno lemken europal5 puna daska se lepilo na nju iako je vec 4.sezona oranja dok je isti takav lemken sa resetkom radio bez problema.

Da li znaš model tvoje rešetkaste daske. Lemken nudi tri modela rešetki BS, CS i US (barem tako stoji u njihovom katalogu).
Iz priložene tablice se vidi da puna daska B40 ( a nju isporučuju naši trgovci) nije za lepljiva zemljišta (sticky soil) dok rešetke mogu i najbolje prolazi model CS40/CS50.
Detaljno pogledaj na https://lemken.com/en-en/agricultural-machines/soil-cultivation/ploughing/equipment/bodies

Poslednja izmena:
Mislio sam da je Petar Grbić jedini čovek na svetu koji kaže da pretplužnjaci nisu potrebni. :D
Ja sam napisao da meni nisu potrebni, stoji to da su predplužnjaci dobra stvar, ali ima i ono ali, recimo kad se pregaruje nepotrebni su, kad je klasura i zemlja prevlažna, nepotrebni su, to jest smetaju, Ovako deflektori riješavaju dobro posao. Vidim ja da se kod vas predplužnjaci prilično zakivaju u zvijezde, a zanimljivo da u Semberiji rijetko ko koristi predplužnjake.

@pakel

U pravu si, moje resetkaste daske su CS40, i nisam imao mogucnost da biram neku drugu. Kod drugara sa punom daskom je B40.
Cini mi se da su mi rekli da mi je max dubina oranja 33cm a kod pune daske 38cm.

Kad već pišete o daskama, ova slika je sa modelima Vn ili Amazone. Kod njih je potrebna veća vučna sila za ova dva modela rešetkaste daske nego kod daske WY 400.

Nazad
Vrh