Plug - osnovna tema

Istina, koješta se prodaje za velike novce.
Doduše, taj plug je bio dosta skup i kad sam ga ja kupio, tad se mogao naći trobrazdni okretač za manje novca.

Desi se da iskoči povoljan plug ali jednom u dve godine. Kao npr nedavno jedan VN M950 obrtač 4 brazde sas točkovi i predplužnjacima za kukuruz za 4000. Dok sam se smislio šta mi bolje nov na povrat ili polovan a on otišo. Očo!

Ova cena od 4000 za 4 brazde obrtač jeste extra, samo ako nije drtina u koju treba uložiti 3000 evra, odnoano ako treba izmenjati sve daske, plazeve, raonike itd.

Baš i nije slikan da se vidi pravo stanje a dok se ne vidi sopstvenim očima slikama se ne veruje.Možda je te 3.999 i previše za njega.

Ah, znam, slažem se. Kad na slikama vidiš da je u dobrom stanju znaj da u stvarnosti nije tako. A kad na slikama ne izgleda obećavajuće, kakav je tek uživo, jel da?
Al verujte, za ovu cenu, kompletnijeg i boljeg, nema u oglasima. Zato je i otišao za dan-dva.

@stizanin slažem se. I ja gledam da sve što kupujem bude novo i da ide na povrat, al ako bi uletelo nešto povoljno da premostim, ne bih se bunio. 👍
@floyd @talianu ma, za naše zemljište je M vogel više nego dovoljno jak. Pogotovo od kako se više ne beru kukuruzi i od kako su nam jeseni sušne. Kod nas se ni L vogeli ne lome.

Nazad
Vrh