Plug - osnovna tema

Пидиканац, не сећам да л' сам те питао, ал' да л' ти твоји могу да се подешавају, мрдају малчице горе-доле?

Dva smo izeli kod branka pre dve tri godine,i ove godine rešimo da napravimo trobrazni plug od njega i zafali nam deflektor i produžetak daske,posto smo već bili u rumi na vašaru ajd uzmemo polovan produžetak i nov deflektor taj kao za vogela,jbg lep,izgleda isto reko ko ga šiša...međutim,brankovi mogu da se šteluju u svim pravcima a ovaj nikako, u stvari može gore-dole al samo u gornjem položaju može da legne na dasku ,i to je mora malo i brusilica da radi...govno govno...a bogami nije jeftino,oko 50e ako se dobro sećam...

Ако се на плуг ставе ти дефлекторе од Мајстор Бранка да ли треба онда стављати претплужњаке?

Pa ja planiram da stavim i predplužnjake, iako sa Brankovim deflektorima radi neuporedivo bolje od bilo koih drugih ali mislim da će sa predplužnjacima biti perfektno bar kod mene jer uvek imam puno mase koju samo deflektori ne mogu da odrade.

Moje iskustvo je da ako se koriste pretplužnjaci da onda deflektore treba skinuti, jer tad manje zemlje klizi preko daske pa hoće ispod deflektora da počne da lepi zemlja na dasku. A i preko deflektora u tom slučaju ide malo zemlje pa nemaju pravu funkciju, jer da bi dobro radili treba da postoji dobar "protok" zemlje preko njih...

Nazad
Vrh