Plug - osnovna tema

Gledam po youtubu oranja kukurizusta sa pred pluznjacima i čudim se kako to da ne glavi lišće... A ja dok sam vukao 756 pa se na sam točak hvatalio koji je na kraju. Pa sam onda produžio plug sa gredom 80x80 i na kraj grede stavio točak pa je onda još i išlo nekako. Posle sam kupio 757, e sa njim je druga prica nema zaglavljivanja ali zna da ostane dzombasto za njim. Plus su mi loše table na njemu pa bi da ga se rešim a uzmem nešto pametnije.

Imao sam pretplužnjake na Regentu i više sam or'o bez njih nego sa njima.Jednostavno bio je visok 75 cm sa razmakom od 90 cm između brazda i to je očigledno tesno, za strništa i Bože pomozi dok u kukuruzoviništu muke indijanske ako masa nije prethodno istanjirana ili lepo pokisla i zalepljena za zemlju.Sada ore Kverneland sa 80 cm visine i 100 cm razmakom između brazda, nema šanse da zaguši i u netarupanoj kukuruzovini, doduše nema pretplužnjake već samo deflektore, zaore 90% mase uspešno.

Johne, tako je bio namešten tj u tom položaju je orao.
Aki, pun naziv mu je bio farmer 3s M950 (4 brazde), a u oglasima ih nalaziš pod oznakom M tj manje više bi svi trebalo da su visine 78-80cm.

Aki, gledaj četvorobrazdnog ako nema dvobrazdnih ili trobrazdnih. Mislim da nisu značajno skuplji.
A lako je skinuti dasku sa nosačem i raonikom. Jeste da ostaje greda, i da štrči, ali ako zameniš traktor onda imaš i plug rešen. Eventualno fikneš gredu tj napraviš sa dve ploče da bude montažna četvrta brazda. Ovo je bio naš plug i prodali smo ga za 2200e.

Nazad
Vrh