Plug - osnovna tema

Aki, gledaj četvorobrazdnog ako nema dvobrazdnih ili trobrazdnih. Mislim da nisu značajno skuplji.
A lako je skinuti dasku sa nosačem i raonikom. Jeste da ostaje greda, i da štrči, ali ako zameniš traktor onda imaš i plug rešen. Eventualno fikneš gredu tj napraviš sa dve ploče da bude montažna četvrta brazda. Ovo je bio naš plug i prodali smo ga za 2200e.

Kod svih Vogela može da se desi gušenje na prvoj glavi zato što je raelativno blizu koleno od kolenaste osovine, kod M varijante se lako prepravi da koleno bude sa leve strane
Dukej zar ne ide u originalu kolenasta na levu stranu? Kod nas jeste bila na desnoj i godinama smo tako radili ali se videlo na piramidi da je neko isekao ploču toplinga i prebacio na drugu stranu kako bi koleno bilo s desne strane. Stričevi su kupili novog M-a i isto je bilo koleno sa leve strane pa su ga okrenuli na desnu pa su opet vratili na levu stranu. Pratio sam ove zime oglase i svim M-ovima se video trag prebacivanja na desnu stranu ili je kolenasta bila (u originalu) na levoj strani.

Kod mene je koleno bilo sa desne strane gledano u pravcu kretanja (okrenuto na dole). Ja sam prepravio da bude sa leve strane (okrenuto na gore).

I kod mene je bilo koleno sa desne ali se videlo da ga je neko prebacio da bude tamo (nisam bio prvi vlasnik pluga). Vratio sam ga na levu stranu i piramidu sam podigao za još jedan red rupa gore (ploča je bila sa 4 reda rupa, valjda od 5-obrazdnog pluga). Međutim onda traktor nije mogao dovoljno podići plug.... Ostavio sam koleno na levoj strani i spustio piramidu za taj jedan red rupa i tako ga prodao.

Evo ljudi odluka je pala l950 je pazaren! Videćemo u jesen šta smo kupili...

Bilo je dva komada, mogao sam da biram. Na ovom se vidi da je više radio ali onaj je imao varen nosač gde ide greda i imao je samo dva položaja zahvata. 35 i 40cm.
Na ovom što sam uzeo ima neko oštećenje na prvoj tabli ali nije nigde varen tako da je taj prevagnuo.

@sale ratar video sam i taj ali cena mi je vec prevelika.. Ovaj je ne planski samo zato što je iz susednog sela pa sam mogao da odem po njega.

@sinisa1979 ne planiram da menjam traktor tj veličinu.. A glupo mi je nekako da ga sad kratim.. Jel verovatno će nekad i tri da bude previše.

Evo ljudi odluka je pala l950 je pazaren! Videćemo u jesen šta smo kupili...

[/URL]
[/URL]
[/URL]

Bilo je dva komada, mogao sam da biram. Na ovom se vidi da je više radio ali onaj je imao varen nosač gde ide greda i imao je samo dva položaja zahvata. 35 i 40cm.
Na ovom što sam uzeo ima neko oštećenje na prvoj tabli ali nije nigde varen tako da je taj prevagnuo.

@sale ratar video sam i taj ali cena mi je vec prevelika.. Ovaj je ne planski samo zato što je iz susednog sela pa sam mogao da odem po njega.

@sinisa1979 ne planiram da menjam traktor tj veličinu.. A glupo mi je nekako da ga sad kratim.. Jel verovatno će nekad i tri da bude previše.
Taj plug ima jedno desetak godina, noviji model.

Jbg kad se radi sa njim mora nekad nesto i da pukne. Kad već mogu da biram izabraću onaj koji nema tragova varenja, pa ako meni pukne zavaricemo ga jbga valjda smo majstori neki.
Realno što se tice pucanja mislim da tu ima malo i do vozača a i do stelovanja.

@tole zr 1500e, nije hteo čovek da se cenka 😂

Nazad
Vrh