Plug - osnovna tema

Ne bitno koja je marka ako majstor dovati ode ili prva ili druga glava.
Neće da se desi ako plug ima sigurnosni šraf. I dan danas orem sa 757, protrgovao sam ih par komada. Imam negde sliku jednog trobrazdnog kojeg je jedan 1025 demolirao u ritu, 3. brazda bila nabačena od gore na ram prve 2.

Danas zakačio plug i odmah iznenađenje.Raonik je puk'o zbog jednog šrafa koji se odvio pa je raonik žvakao a vrh je pukao pretpostavljam zbog toga što nisam podmetnuo klocne pod plazove pa je plug ležao na vrhovima, mea culpa.

Troši malo zato što može da vuće takav plug. Da su mu teške i tri glave, kao kod nas, onda bi i potrošnja bila 20l po kj.
Upravo tako, adekvatno opterećen odgovarajućim agregatom u datim uslovima.
Četvrta glava je, na primer, išla sa pluga kad sam nakon podrivanja orao za sadnju voća na 35cm
Davno, kad je Rus bio nov i dok je ćale tražio adekvatan plug za njega, na licitaciji u Napretku kupi plug Novi Travnik 5x30cm. On je ustvari bio 5+2x30cm, polunošeni ravnjak i vukao ga je tako sa 7 brazda Torpedo RX 170 u surdučkoj zemlji a skinuli su te +2 brazde za licitaciju. Al je to bila bedevija. Gredelj 200x200 preko 4 metra dug sa 5 brazda težak kao zemlja. Orali smo sa njim neke 4 godine dok nije naleteo na Vogela. Generalno, bio je loš plug i prilično iznjakan, ali je mogao ruja i sa njim da se izbori. Deda je 25 godina vukao Leopard 3x30 sa IMT560 stari tip. Ograničeni smo dubinom oranja na 25-26cm, dublje je ilovača, po bregovima već na 20cm se žuti zemlja, tako da može svašta da se kombinuje. I radja odlično u kišnim godinama, a kad je suša prvi naje...mo😀

Poslednja izmena:
Odgovorio sam na pp a da kazem i ovdje. Probao sam ga na kukuruzovini i kapa dole, sviđaju mi se i oni diskosni deflektori. Kad sam uzorao oko 0.7 ha nezna se dali je parcela uzorana uzduž ili poprijeko. Pošto sam pristalica kupovine nove mehanizacije kupio sam nov plug a Heger nema nov ravnjak. Da dodam da sam probao i vn farmer l 950 ali mi se više svidio Heger.

Pozdrav svima , i jedna molba za one koji pročitaju. Plug IMT 1173/2, jel zna neko nešto o njemu? Kupio sam takav plug i trebao bih da mu zamenim veliki plaz i dasku jednu, a ne mogu da nađem nigde nikakvu informaciju o njemu, od čega pasuju delovi.

Valja li?
14f683850d87da2a3f5cd7c5b20aa272.jpg

Sent from my SM-A415F using Tapatalk

Upravo tako, adekvatno opterećen odgovarajućim agregatom u datim uslovima.
Četvrta glava je, na primer, išla sa pluga kad sam nakon podrivanja orao za sadnju voća na 35cm
Davno, kad je Rus bio nov i dok je ćale tražio adekvatan plug za njega, na licitaciji u Napretku kupi plug Novi Travnik 5x30cm. On je ustvari bio 5+2x30cm, polunošeni ravnjak i vukao ga je tako sa 7 brazda Torpedo RX 170 u surdučkoj zemlji a skinuli su te +2 brazde za licitaciju. Al je to bila bedevija. Gredelj 200x200 preko 4 metra dug sa 5 brazda težak kao zemlja. Orali smo sa njim neke 4 godine dok nije naleteo na Vogela. Generalno, bio je loš plug i prilično iznjakan, ali je mogao ruja i sa njim da se izbori. Deda je 25 godina vukao Leopard 3x30 sa IMT560 stari tip. Ograničeni smo dubinom oranja na 25-26cm, dublje je ilovača, po bregovima već na 20cm se žuti zemlja, tako da može svašta da se kombinuje. I radja odlično u kišnim godinama, a kad je suša prvi naje...mo
Sad citam ovo, 560 vukao 3×30 plug...
Mi smo probali sa 560 3×32 niz breg, mozda je mogao do 20cm najvise, a svi smo bili ubedjeni da ce moci bez problema do 30cm, i taj plug bi sluzio samo za oranje u bregu i u jednom smeru tj niz breg ali od tog posla nije bilo nista.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Sad citam ovo, 560 vukao 3×30 plug...
Mi smo probali sa 560 3×32 niz breg, mozda je mogao do 20cm najvise, a svi smo bili ubedjeni da ce moci bez problema do 30cm, i taj plug bi sluzio samo za oranje u bregu i u jednom smeru tj niz breg ali od tog posla nije bilo nista.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Imaš par postova iznad snimak oranja, da vidiš kakva je to peskara kod nas 😀

Nazad
Vrh