Plug - osnovna tema

Pozdrav,dali ima neko iskustva sa Heger Delphin 3x30 plugom...s cime ga vukao,dali lak za vucenje,dali dobro zaorava kukuruzovinu itd,hvala vam!

Odgovorio sam na pp a da kazem i ovdje. Probao sam ga na kukuruzovini i kapa dole, sviđaju mi se i oni diskosni deflektori. Kad sam uzorao oko 0.7 ha nezna se dali je parcela uzorana uzduž ili poprijeko. Pošto sam pristalica kupovine nove mehanizacije kupio sam nov plug a Heger nema nov ravnjak. Da dodam da sam probao i vn farmer l 950 ali mi se više svidio Heger.

Pozdrav svima , i jedna molba za one koji pročitaju. Plug IMT 1173/2, jel zna neko nešto o njemu? Kupio sam takav plug i trebao bih da mu zamenim veliki plaz i dasku jednu, a ne mogu da nađem nigde nikakvu informaciju o njemu, od čega pasuju delovi.

Valja li?
14f683850d87da2a3f5cd7c5b20aa272.jpg

Sent from my SM-A415F using Tapatalk

Upravo tako, adekvatno opterećen odgovarajućim agregatom u datim uslovima.
Četvrta glava je, na primer, išla sa pluga kad sam nakon podrivanja orao za sadnju voća na 35cm
Davno, kad je Rus bio nov i dok je ćale tražio adekvatan plug za njega, na licitaciji u Napretku kupi plug Novi Travnik 5x30cm. On je ustvari bio 5+2x30cm, polunošeni ravnjak i vukao ga je tako sa 7 brazda Torpedo RX 170 u surdučkoj zemlji a skinuli su te +2 brazde za licitaciju. Al je to bila bedevija. Gredelj 200x200 preko 4 metra dug sa 5 brazda težak kao zemlja. Orali smo sa njim neke 4 godine dok nije naleteo na Vogela. Generalno, bio je loš plug i prilično iznjakan, ali je mogao ruja i sa njim da se izbori. Deda je 25 godina vukao Leopard 3x30 sa IMT560 stari tip. Ograničeni smo dubinom oranja na 25-26cm, dublje je ilovača, po bregovima već na 20cm se žuti zemlja, tako da može svašta da se kombinuje. I radja odlično u kišnim godinama, a kad je suša prvi naje...mo
Sad citam ovo, 560 vukao 3×30 plug...
Mi smo probali sa 560 3×32 niz breg, mozda je mogao do 20cm najvise, a svi smo bili ubedjeni da ce moci bez problema do 30cm, i taj plug bi sluzio samo za oranje u bregu i u jednom smeru tj niz breg ali od tog posla nije bilo nista.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Sad citam ovo, 560 vukao 3×30 plug...
Mi smo probali sa 560 3×32 niz breg, mozda je mogao do 20cm najvise, a svi smo bili ubedjeni da ce moci bez problema do 30cm, i taj plug bi sluzio samo za oranje u bregu i u jednom smeru tj niz breg ali od tog posla nije bilo nista.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Imaš par postova iznad snimak oranja, da vidiš kakva je to peskara kod nas 😀

Koliko je meni poznato takav plug IMT nije pravio možda ja i grešim ali ni u njihovom katalogu ga nema znam za 754,755,756,757,758,610. 07, 610.10, 610.14.

Nazad
Vrh