Plug - osnovna tema

Otvorio sam temu u dijelu poljoprivreda da mozemo diskutovati o masinama da ne idemo ovde u off.

Proba prinove, VariOpal 5

https://postimg.cc/TyVZPKXk]

IMG-20220901-143748.jpg
[/URL]

IMG-20220901-143640.jpg
[/URL][/url]

Poznanik će uskoro imati nešto mehanizacije na prodaju. Koja je realna cena za original Vogel not plug,ravnjak,dvobrazni za pretpuznicima, deflektorima i točkom? Vukao ga je torpedo 75ks. Čovek je radio samo svojih 30-40kj zemlje.

Poslednja izmena:
Rekao bih da ima obje funkcije, pomicanje i skošenje. Jest da je rješenje malo "sirovo", ali ako se ore istim traktorom, jednom se podesi i više nema brige. Nadam se da su vijci dovoljno kvalitetni.

Ako se promijeni zahvat pluga onda se mora ponovo štelovati i zakošenje. Nešto mi Mađari sa ovim plugom ne ulivaju povjerenje. Imt prije 40g stavio jednostavnu ručku za zabrazdu i obrazdu a ovi nešto iskomplikovali strašno, i ti šarafi će vjerovatno stradati od cimanja.

Neznam kako mislite da komplikujem, danas gledam na Alpler plugu ravnjaku lijepo piše zahvat 12 14 i 16 coli, a tako isto i na kolenastoj osovini 3 rupe 12 14 i 16, to znači da na svaku promjenu zavata postoji i promjena rupe na kolenastoj osovini, tako je bar proizvođač predvidio. Zamislite kako to izgleda na Mađarskom plugu sa onim šarafima. Ja jesam dosta precizan sa tim podešavanjima i nervira me sve što je bez potrebe iskomplikovano. Nisam mogao više petljati sa 4 šarafa na koljenastoj osovini na nekom Oltovom jednobraznom plugu pa sam to napravio domaćinski na jednu ručku gdje se to pomjeri za sekundu.

Kolega evo ja nemam njivu i plug i traktor al citam ovu temu kao i dosta drugih tema iz dosade.
Ne znam dal sam bas propratio sve kako treba al mislim da jesam za 3,4 hektara koliko mislim da obradjujes nemoj bas toliko da se mucis, to moze i sa dobrim asovom da se prekopa a ne sa plugom i to novim.
Nemoj pogresno da me shvatiš da te nesto vredjam ili omalovazavam zbog 3, 4 hektara al zadnjih ne znam koliko strana muka oko pluga, mislim da niko jos toliko polemike nije izazvao oko jednog pluga pa ni ove kolege sto su kupovale koje kakve monstrume od xx brazdi i xx hiljada evrica.

Nazad
Vrh