Plug - osnovna tema

pa nije uvek teze sa pretpluznjacima,barem se meni u praksi tako pokazalo. Ista njiva ja sa 560 i imt 757 sa crtalima i deflektorima bez pretpluznjaja a kum rusom 920 i regent pluto sa pretpluznjacima i tako oremo i pred kraj daj da probam za 560 da zakacimo regenta i proba. Kad sam krenuo i dao gas traktor ode kao da plug nije bio spusten ,okrenem se plug je na zadatoj dubini a traktor samo peva a o zaoravanju i kvalitetu okretanje brazde i drobljenje zemlje da ne pricam koliko je bolje u korist regenta,a lakse ide od 757 za 15-20% iako Regent ima pretpluznjake.
To je sigurno do pluga,ja sam pričao o varijanti gde isti plug radi sa i bez predplužnjaka,tada se vidi razlika u težini vuče.
Ja orem sa Zetorom 7211 i Imt 757 ili Fop 610-14 dve brazde i predplužnjacima,razlika se oseti mada ih ne skidam ni pri oranju sojišta...

Da li neko ima spisak ili neki katalog masina koje mogu da se kupe preko madjarske subvencije u Republici Srpskoj? Vidim da se pominjalo u ovoj temi, valjda nije greska sto ovde pisem 😁

To mi reče čovijek koji je bio kod Mađara, a i jedan dobavljač mi kaže da su cijene paprene. Dobavljači bi trebalo sutra imati cjenovnik.

Isao sam gledati, neko prica da je ovo predizborni skup itd. Cijene su napumpane dobro, nisu ni znali tacne cijene radi poskupljenja zeljeza i materijala. Navodno je cisterna od 5000 litara 7k€ fliegl i prikolica je oko 20k€.
Prikolica za stajnjak oko 30k€ valjda. Bio je Vogel noot i onda madjarski brendovi kao helti, metalwolf itd.

Nagruvane cijene za nepoznate brendove. 3700eura je madjar rekao da je taj ravnjak dvobrazdni. Ispada da mi sto platimo tih 30% je stvarna vrijednost masine.

Nazad
Vrh