Plug - osnovna tema

Nisam radio sa predplužnjacima ali sa deflektorima jesam i radi odlično, doduše ja klasurište tarupiram.

Aha, berem beračem sa tarupom i ako je veća masa kukuruzovine ne valja bez predplužnjaka,tamo gde je radio veći kombajn sa sečkom zna da bude po koje zagušenje bas u otkosu iza samog kombajna pošto ipak samu šapuriku-čuku ne razbaci idealno.
Za traktor je plug sa predplužnjacima sigurno teže vući za bar 15%,ali je posao mnogo bolji,sva masa ide dublje ili u dno brazde ,bolje se razgrađuje i na proleće nema problema sa pripremom.

Ja posle vršaja ponovo tarupiram sa traktorskim tarupom, tako da deflektori sve bace na dno brazde, sad neznam kako bi to izgledalo bez dodatnog tarupiranja. Dok nisam imao tarup radio sam kukuruzovinu sa tanjiračom ali tada nisam imao ni deflektore ali nije zagušivalo plug. Nešto mi rođak zapeo pa tvrdi da u kukuruzovini ne vrijede predplužnjaci, on ima vn 3 brazde obrtač i kupio deflektore nije htio predplužnjake.

Predplužnjaci vrede šta god da se ore, pogotovo u kukuruzovini. Bez predplužnjaka je teško zaorati sve žetvene ostatke.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Poslednja izmena:
To znači prilikom izbora pluga sa predplužnjacima mora se računati 15% plus snage traktora, što bi se reklo na mojih 75 ks isključivo 2 brazde sa podešavajućim zahvatom.

Samo se bojim da ih ne uzmem džaba, dok je tarupa uredu, a bez tarupa onaj krš nisam siguran, možda je tu najbolje uzeti diskosne deflektore.

Pa ne moraš tarupirati ako kombajn ima bilo kakav tip tarupa. Može da se zaore, ali sa predplužnjacima.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

To znači prilikom izbora pluga sa predplužnjacima mora se računati 15% plus snage traktora, što bi se reklo na mojih 75 ks isključivo 2 brazde sa podešavajućim zahvatom.
pa nije uvek teze sa pretpluznjacima,barem se meni u praksi tako pokazalo. Ista njiva ja sa 560 i imt 757 sa crtalima i deflektorima bez pretpluznjaja a kum rusom 920 i regent pluto sa pretpluznjacima i tako oremo i pred kraj daj da probam za 560 da zakacimo regenta i proba. Kad sam krenuo i dao gas traktor ode kao da plug nije bio spusten ,okrenem se plug je na zadatoj dubini a traktor samo peva a o zaoravanju i kvalitetu okretanje brazde i drobljenje zemlje da ne pricam koliko je bolje u korist regenta,a lakse ide od 757 za 15-20% iako Regent ima pretpluznjake.

Poslednja izmena:
Ja još nisam išao da vidim kod Mađara šta imaju u ponudi od plugova a čini mi se da je to izgleda samo Helti plug, a o njemu nemam nikakve informacije.

Nazad
Vrh