Plug - osnovna tema

Duže vreme čitam temu i nemam ideju koji plug da kupim za Armu 854. Mišljenja sam da je 2x16 sasvim ok, ali koju marku, gde ...

Sent from my SM-A415F using Tapatalk

Djjova nov ili polovan, ravnjak ili obrtač?
Kakva ti je zemlja, teška za oranje ili lakša? On bi trebao da može da ore 2x16, a možda je bolje štelujući, da ima opciju i 2 x 14.

Djjova nov ili polovan, ravnjak ili obrtač?
Kakva ti je zemlja, teška za oranje ili lakša? On bi trebao da može da ore 2x16, a možda je bolje štelujući, da ima opciju i 2 x 14.
Interesuje me polovan a najrađe bi obrtač, ali su cene da glava boli. Zemlja je srednne teška.

Vidim sad neko u BG-u (predpostavljam okolona) prodaje plug obrtač OTT štelujući za 1500 evra. Kakav li je to plug?

Cene su takve kakve su. Sada jako teško ispod 2000 evra. Mada je skoro bio neki obrtač sa cenom ispod 2000 evra a u koretnom stanju. Dobrog stanja i marke.
Regent se lako vuče i lepo radi, nema greške ni sa petingerom, kunom-huardom, kvernelandom, ranije spomenutim lemkenom, vogelom. To bi se moglo naći u polovnoj izvedbi, i da nema greške. A postoje i oni malko stariji kao nirmajer, rabe oni su i ređi.
.Kod polovnog je najčešće dimenzija malo limitirajuća, najčešći klirens je 75 i ispod 75 cm, jako teško se nađe da je višlji od 75.
Ott je kao vogel, korektan bi trebao biti.

Vidim sad neko u BG-u (predpostavljam okolona) prodaje plug obrtač OTT štelujući za 1500 evra. Kakav li je to plug?

Imam ja ott. Skoro sam ga kupio. Štelujući (od 12 do 18cola). Ručno se obrće (ona ručica, fizički je povučeš). Ali mi nešto nije u redu sa onim lancima pa nikako da naštelujem okretanje. Što se tiče kvaliteta dasaka-daleko su bolje od imt. I ore dosta lepo.

Videh u oglasima plug Azzini. Na slikama mi baš takav treba. Da li neko zna kakav je?

Nazad
Vrh