Plug - osnovna tema

Zorge, čuo si verovatno za onu priču kad je čovek otišao u salon automobila da kupi auto? Parafraziraću (jer se ne sećam u detalj koji su modeli automobila, gradovi)...
Otišao čovek u salon i vidi jedan pored drugog dva automobila, jedan srednje klase i jedan najviše klase. Naravno ovaj drugi je višestruko skuplji. I pita taj čovek prodavca da li će ga oba automobila prevesti od tačke A do tačke B. Prodavac mu da potvrdni odgovor. Na to mu naš čova konstatuje zašto bi onda davao tolike novce za skuplji auto kad će i sa jeftinijim stići do tačke B. Prodavac mu odgovori da skuplji auto kupuju oni koji su već stigli u tačku B...

(tako nešto, ::sramota:: zaboravio sam kako tačno ide priča)

Sto ljudi sto ćudi. Evo dok smo pakovali danas papriku komentarišemo i čudimo se. Dva čovijeka, obadva po 70g prave novu kuću, jedan ima dvije kćerke udate i nisu sa njim, drugi ima ćerku udatu koja isto nije sa njim i ima sina koji je po ženidbi otišao kod žene i tamo ostao. Znači roditelji su ostali sami i ovih dana završavaju novu kuću i svi se pitamo koja je tu logika.

Nemoj da zuris sa kupovinom ali ja bi pre onda gledao i polovan neki regent,potinger ili lemken i njega sredio i ofarbao da bude ko nov,jednom probas obrtac neces se vracati na ravnjaka

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ili jos bolje,ako imas od nekog da pozajmis 2brazde okretac pa u jesen to odradis za jedan dan pa mu vratis pa ces videti razliku. Da nisam tako daleko skinuo bi jednu brazdu sa mog pa bi ti dao moj plug

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Kod mene u selu ima samo 3 pluga sa 3 brazde okretače, sa 2 brazde, evo sad se sjetih načuo sam da moj dalji rođak izgleda ima okretač 2 brazde, moram provjeriti. Okretač može doći u obzir samo polovan.

Jbg ovde čoveka koji je stigao u tačku B savetuju oni koji se tek spremaju da krenu iz tačke A. Tako reći, komična situacija..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Miladine a ja u Vrsanima nasao obrtaca 2 braze.
Kaze mi ovaj sto sam kupio da je problem njima prodati iz razloga traktor koji tamo vuce 2 brazde tipa Ferguson ne moze da nosi, a koji moze da nosi tipa Rus82 on vice 3 brazde i dodje on u Srbiju zimus.

Zorge, čuo si verovatno za onu priču kad je čovek otišao u salon automobila da kupi auto? Parafraziraću (jer se ne sećam u detalj koji su modeli automobila, gradovi)...
Otišao čovek u salon i vidi jedan pored drugog dva automobila, jedan srednje klase i jedan najviše klase. Naravno ovaj drugi je višestruko skuplji. I pita taj čovek prodavca da li će ga oba automobila prevesti od tačke A do tačke B. Prodavac mu da potvrdni odgovor. Na to mu naš čova konstatuje zašto bi onda davao tolike novce za skuplji auto kad će i sa jeftinijim stići do tačke B. Prodavac mu odgovori da skuplji auto kupuju oni koji su već stigli u tačku B...

(tako nešto, ::sramota:: zaboravio sam kako tačno ide priča)
Da nije do G tacke ? 😀😀

@Miladin
uzmes ovako nesto i ima sa tim traktorom da radi kao singerica da ima brzinu i dubinu.
Screenshot-20220805-195907-com-android-chrome.jpg

Screenshot-20220805-195851-com-android-chrome.jpg

Imo ja olt plug 12 coli i resim da ga prodam dođe kupac hoće da ga kupi daje pare al da ga proba , dođe sa ursuzom c 335 zakačimo za traktor a traktor jedva ga podigne i to uz našu pomoć podignemo plug on zabravi hidraulik. Odemo na njivi pusti plug aj na drugi kraj aj opet bukvalno dignemo plug nas dvojica aj na drugi kraj aj opet dizi plug , ovom se svidio plug gotovo kupuje ga al još koji krug i tako na kraju Drž nedaj podizi obojica debeli zaduvali se letnje vreme ja popizdim **greška i plug i olt šta sve treba da uradim da bi ga prodo

Ovaj vogel je oko 2700 e, samo što nisam voljan ići dalje od 100 km a već sam jednom išao džaba u Šamac.

Ja imam ovakog Vogela sa imt 577dv ga nosim, nastiman je na 2x16 cola, ide u svim uslovima i kad kisa i snijeg padaju, dok drugi koji uzmu trobrazni sa traktorom od 70-90 konja moraju cekati prpljece za oranje.
Ipak iskreno nisam bas najzadovoljniji sa plugom, mali je razmak iizmedju prve i druge brazde, 85cm, ako je dobro istarupirana kukuruzovina nema problema, ali ako ima puno trave u kombinaciji sa blatom zna zagusiti

Nazad
Vrh