Plug - osnovna tema

Kod nas je novi Maschio Unico 2 brazde oko 6200+pdv. Dosta je tih Unica prodano, lijepo oru. Imaju daske od Kvernelanda ako se ne varam.
Kod 2 brazde plugova je jako teško pronaći da je dosta velik i ako i je, obično imaju po jedno crijevo na cilindru. Recimo ovaj izgleda solidno.


Također dok sam tražio 2 brazde plug za svoj Deutz, nisam ga našao u to vrijeme, na kraju nisam ni kupio, ali kolko sam gledao došao sam čak do ideje da kupim 3 brazde Lemken opal 110, da se nać 2+1, ali da je i fiksni 3 brazde, odrezao bi zadnju. To je dosta provjeren plug, ima dijelova, lijepo oru, dva crijeva i dao se nać 3 brazde po 3000-3500 eura.
A što bi odsekao 3 brazdu nije bolje samo da se skinu glave a kome smeta što je greda duža pa ako ima potrebe može vratiti.
 
Da ali je njega taj plug kostao 50€ dok mi moramo da damo preko 250€.Ali nema veze zato sto svaki plug sebe otplati radom.
 
Ако Бога знате, немојте да увлачите Русе у било какву дискусију о плуговима - ја толико лопата од плугова као код њих, вид'о нигде нисам!

Да само видите како плуг типа ПСК-У слаже бразде.

:haha:
 
To mi je veoma slicno, da li je rus ili ukrainac jaka stvar, covek se potrudio, to je jedini razlog zasto sam okacio.
Pa ovo ore odlicno s obzirom kako i od cega je napravljeno!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Imam sličan 4 brazde od konjskih dvobrazaca
Imao sam i jedan 6 brazda od konjskih jednobrazaca divlji vepar taj je bio štogod dok ga nisam iskrivio onda je prodat
Ali stvarno tada se ugarivalo posle pšenice i ječma, posle repe išao je ko san

Sent from my moto e5 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Ti diskovi jos nisu radili. Cini mi se da im polozaj nije bas naj bolji. Po meni su trebali biti jos malo zakoseni. Cini mi se da bi gurali masu.
 
To smo ja i komšija radili od nove godine na njegovom plugu,probali smo ga malo al nije moglo mnogo je blatnjavo,ja mislim da će da radi radnju e sad za kosinu poprilično su zakoseni.
 
Ideja je dobra ali samo ti znas da li okej zaorava.Predpostavljam da je jeftinije ovo bilo nego predpluznjaci.Kad se osusi snimi da vidimo kako radi.
 
Pre par godina stavim slike oranja i sa pitanjem koje je oranje od kog pluga! Regent titan170 5br. I Kverneland 6br. Na istom tipu zemljista, par njih iskusnijih je kao iz topa odgovorilo koje je od Kvernelanda. Tako da se zna ko je na vrhu pa svi ostali redom 🍻
Al nemoj mnogo da se zavaravamo jer na kraju sve to zima pojede i vlaga spakuje.
Kod nas je bilo par likova koji su dugo radili sa 533 i jednom brazdom pa su imali vrh prinose.
 
Jeste Dragane slažem se ali kad oreš i pogledaš nazad a ostaje kukuruzovina po površini tad se najedim za sve novce!!!!
Onda istanjiram pa orem

Sent from my moto e5 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh