Mnogo se lepše zaore kukuruzovina kada se istanjira.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tako i kod mene sad, zovu me redom i prepoznaju moje oranje sa Kvernelandom, pitaju šta se desilo, ko mi je orao i slično...Kaže jedan komšija da sam ih dosta zahebavao i pametovao oko oranja, jedva dočekali...Pre par godina stavim slike oranja i sa pitanjem koje je oranje od kog pluga! Regent titan170 5br. I Kverneland 6br. Na istom tipu zemljista, par njih iskusnijih je kao iz topa odgovorilo koje je od Kvernelanda. Tako da se zna ko je na vrhu pa svi ostali redom
Al nemoj mnogo da se zavaravamo jer na kraju sve to zima pojede i vlaga spakuje.
Kod nas je bilo par likova koji su dugo radili sa 533 i jednom brazdom pa su imali vrh prinose.
Stvarno ne razumem kako ocekujes od nekog ko ceo zivot ore leskovackim ili olt plugom da prepozna koji plug je orao.Kao sto kazes zima sve to sredi i s tim se jedino slazem.Pre par godina stavim slike oranja i sa pitanjem koje je oranje od kog pluga! Regent titan170 5br. I Kverneland 6br. Na istom tipu zemljista, par njih iskusnijih je kao iz topa odgovorilo koje je od Kvernelanda. Tako da se zna ko je na vrhu pa svi ostali redom
Al nemoj mnogo da se zavaravamo jer na kraju sve to zima pojede i vlaga spakuje.
Kod nas je bilo par likova koji su dugo radili sa 533 i jednom brazdom pa su imali vrh prinose.
Teško je to sad porediti, Kverneland je imao fabričku grešku i nije se mogao naštelovati, ljudi iz Titan Machinery su se angažovali, pokušali smo da ga namestimo i na kraju su mi promenili gredu i piramidu. Moram reći da je Europal 5 vrhunski plug, vrlo jednostavan za štelovanje, ore ekstra u svim uslovima sem u mekoj zemlji, tu hoće da lepi na daske i ne slaže dobro kad je mali otpor u brazdi, nekako gura zemlju. Ovaj Kverneland 150 b je rađen u Poljskoj i nije dobro rešeno štelovanje, jedan toplink ima samo sa jedne strane navoj a sa druge klin, ako malo ne paziš, može da te povredi plug pri promeni širine zahvata. Neke mazalice su mu nedostupne, blesav položaj ventila za obrtanje, jako mala površina gde se vrat glave naslanja na nosač i još nije jednaka levo i desno itd. Ako uspem sad da ga naštelujem, kod mene će orati lepo ali mislim da nije za teško zemljište. Oba pluga se lako vuku. Pretplužnjaci su bolji na Lemkenu, manje guši a nožasto crtalo mi je mnogo bolje od standardnih na 150 b koja ako samo malo plug ide u zabrazd počinju da guše i zbog malog hoda levo-desno posle treba pola sata da se odguše...Razlike između Lemkena i Kvernelanda sad u radu pošto imate oba, koji je bolji i zbog čeg?
Onaj ko hoce i zna sta je oranje itekako ce da prepozna.Stvarno ne razumem kako ocekujes od nekog ko ceo zivot ore leskovackim ili olt plugom da prepozna koji plug je orao.Kao sto kazes zima sve to sredi i s tim se jedino slazem.
Sve si sam odgovorio. Promenjena je greda i piramida, sa nekih 4 cm koliko je bežala zadnja glava sada je oko 1 cm i mislim da će to sada kod mene ići korektno...Kod tebe bi već bio problem zbog dosta teške zemlje.Teško bi bio bilo ko oduševljen kad shvati da je neko radi uštede od 10 evra skarabudžio plugRadoslave jel taj Kverneland neka low cost varijanta?Kontam da su mu na gredi zeznuli položaj rupa za šrafove i još tako neke sitnice koje utiču na podešavanje i sam rad pluga a najviše na treniranje živaca.Ti si ga uzeo uz traktor na akciji i to je dobra cenovna varijanta ali koliko vidim nisi prererano oduševljen njime.
Pitanje nije bilo za neznalce jer bi to bilo nagadjanje, vec za znalce da vidimo dal znaju Nema potrebe da se slazes ili ne za nesto sto nisi shvatioStvarno ne razumem kako ocekujes od nekog ko ceo zivot ore leskovackim ili olt plugom da prepozna koji plug je orao.Kao sto kazes zima sve to sredi i s tim se jedino slazem.
Postoje ljudi koji tvrde da je Majkl Džordan najbolji košarkaš ikada. Ima nešto i ovih drugih koji se ne razumu u košarku...Ne sme biti prejak traktor i preteška zemlja, tanka greda...Zanima me vase misljenje o plugu lemken opal 110, 4 brazde,to jest 3+1 obrtac
Pored kuna, kojeg takodje izuzetno cenim, koji plug bi još uzeo u obzir, ne računajući cenu pluga. Baš za teško zemljište, polovan ili nov.Apsolutno se slažem i mislim da je vrhunski plug ali za moje zemljište ga ne bi kupovao.
Kun je nešto što ne bih zaobisao da sam imao para.
Zar nisi bese narucio nov...ili sam nesto lose shvatio?E nek se sad igra ko sa trobraznim.
Rabe , Kuhn, Pietro Moro, Lemken sa ojačanom gredom, ova prva tri se dosta teže vuku ali su dobri za tešku zemlju, uglavnom tražiti ojačanu varijantu grede...Pored kuna, kojeg takodje izuzetno cenim, koji plug bi još uzeo u obzir, ne računajući cenu pluga. Baš za teško zemljište, polovan ili nov.