Plug - osnovna tema

Rabe , Kuhn, Pietro Moro, Lemken sa ojačanom gredom, ova prva tri se dosta teže vuku ali su dobri za tešku zemlju, uglavnom tražiti ojačanu varijantu grede...
Jedini problem što sam ja u potrazi za dvobraznim, što prilično smanjuje izbor pluga, a insistiram na dobrim dimenzijama.

Дотерај неки дан трактор код мене, па чим видимо да Ниџа-шумар оде у село, да закачимо онај двобразни риголер што му је паркиран испред куће - тај је баш добрих димензија. ;)

Taj ima već pola godine najmanje da je u oglasu kako ja pratim plugove, nisam ga zvao ali je verovatno jaka cena dok nije prodat.

Jedini problem što sam ja u potrazi za dvobraznim, što prilično smanjuje izbor pluga, a insistiram na dobrim dimenzijama.
Vidi ako te interesuje znam.da Gregorie Beson ima dvobrazne obrtace plugove (dosta su slicni Rabe plugovima)

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Proveriću i GB, ali malo su problem dimenzije - klirens 75 cm, koliko sam shvatio 180cm je visina pluga, pa kada se odbije debljina grede od 10 cm to je 75 cm kllirens.
Lemken kod Pedje u Prhovu je 2800 evra, iz gorepomenutog linka.

Za te pare može da se nađe obrtač 2+1.Prodaje se jedan Rabe rešetkasta daska 16 coli,može zaorati šta god pomisliš.Mislim da traži 2000 evra.

Ja trenutno radim sa imt610. 14 koji je 73x95 i za moje potrebe je ta dimenzija sasvim ok pa mi je zato taj lemken zapao za oko.

Ja trenutno radim sa imt610. 14 koji je 73x95 i za moje potrebe je ta dimenzija sasvim ok pa mi je zato taj lemken zapao za oko.
Sa kojim traktorom radis? Ja kad sam kupovao plug pa me savetovali da izmem 2+1 posto sad imam belarus 82.1 ali mozda nekad zamenim za veci pa nemoram i plug ovaj na oglasu sa dve brazde ima bas vec duze vereme pa je stavio i tocak neki ali puno je to 2800 posto za tri brazde opal 90 imas za 3200 ja sam moj opal 80 kupio za 2450 sa predpluznjacima za kukuruz

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Radim sa mtz82 ali razmišljam isto kao i ti ako u neko dogledno vreme promenim da nemoram i plug da menjam već samo zavrnem treću brazdu.

Nazad
Vrh