Plug - osnovna tema

Druze na žalost stigle ga godine i problemi sa zdravljem, a od 1972 vozi traktore sa 11 god su mu kupili T40
opet lošije vidi i ako je oba oka operisao, zadnje 2_3 hod nosi slušne aparate, smeta mu buka u traktoru pa ih izvadi,
A još mnogo zdravstvenih problema ima, koje neće da prizna!
Taj čovek je napravio sigurno 50- 60 000 radnih sati u traktoru za 47g što ih vozi!!
Nemogu da mu zabranim, jedino mogu da mu pomognem ako to hoće! Verovatno će nekad dobiti onu paorsku penziju što vredi paklu duvana dnevno
Npr neke poslove već sad prizna da nemože,
Ja se bavim drugim poslom, radionica, voćnjaci+ poslovi koje mojima ja moram obavim
Košenje sena, lucerki, nasipa, livada
Baliranje oko 10 000 za kuću
Silaža
Izdjubravanje ovčarnika, rasturanje stajnjaka
Jednostavno ne zameram mu kad nešto sjebe, budem ljut trenutno, ali mi on kaže nisam namerno i prodje me!!
A ne biste verovali šta mu se dešava!!





Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
 
A šta da ja kažem,iman kopiju kreveljlanda imt sejačica za žito i na njoj montirana cen 5/4 za lance vući ,ćale samoinicijativno seo da pomeri traktor 2 m i savi cev,e a još zanimljivije da se ne sećam kad je parkirao prikolice na njivi da se ne okrećem sa kombajnom ko budala,jednom sam ga vijao na njivi sa kombajnom da kipujem ode on boli njega.A A ti nisi nikad ništa sjebo.
E idemo popreko u Čantavir na vašar,i neka velika lokva na putu ,ja vozio i stao da vidim kuda da proletim,on kao pizdi sede za volan kao on će i zapade,pa kao šta ti koji k..... izlaziš i gledaš nešto.
 
Лука, скоро па исти случај са мојим оцем, али кад је отишао у пензију окачио волан о клин. За 12 година пензије пар пута возио камион трактор и ауто у саобраћају. Буквално. А био професионални возач од 1963. На крају само мотокултиватор возио и то хтео да га мења за коња или магарца једва смо га одговорили. Није чак ни хтео возачку са продужи. Осетио то је то, највише вид.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
 
Daner, u piramidu u prvu rupu skroz dole levo (gledano na tvojoj slici) a u poprečnoj gredi vidiš gde počinje broj 1 a gde je 12.
Ne znam dali bi moglo u opste i dohvatiti na tu kombinaciju, u skroz dole levu rupu a na priramidi i rupa br 12 na gredi mislim da ni ne moze.Rupa br 12 na gredi je sad negde na sredini piramide, nema mesta toliko da uvucem.( sa druge strane je ona krivina na gredi )

Zato i ne kapiram.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 
Ja sam toliko sizio od te male privrede da sam imao ideje da na original vogelov raonik busim nove rupe kako bi namontirao na plug.
Hvala svima na odgovorima. Gledacu da kupim obe vogel glave a ove daske dok jedna ne pukne cemo terati pa kad pukne zamenin. Danas sam mislio da ce puci. Ugazeno da traktor sa sva 4 tocka proklizava, daska se savila samo cekam krc da se desi :D
A pride isao u pomoc. Moje poradjeno prekljuce...

Bojane ako vec uzimas cele glave baci oko i na cantavirske, malo su skuplje al fino rade, evo ove je kolega uzeo..
Plug je 758.3...ako se pitate kako rus vuce 120cm, radjen je na 105ks
Inace glave su 500e komad.
Vidi se na slici kakav posao obavljaju..
cd5e688e15cbe12926ff89ada3aa1818.jpg
f2a37ba3212b506b0ff7cc6bbd08a8a7.jpg
9cf90812ec274767bd3f8d24eaa1407e.jpg
 
Jel se to meni čini ili je to puno para? Jbt kupiš gotov 3 ili 4 brazde VN za te pare...
Ako slučajno nekog zanima evo ovaj je na prodaju (biće uskoro i u oglasima)
 
Risto garantujem da u nasem zemljistu nema razlike resetkasta/puna daska. Ako treba da platim 500e glavu onda cu uzeti ceo plug nov. 300e jos cu progutati, ako ne kupicu novu dasku i stavim predpluznjake. Orace u rangu bilo kog zapadnog pluga.
 
Risto garantujem da u nasem zemljistu nema razlike resetkasta/puna daska. Ako treba da platim 500e glavu onda cu uzeti ceo plug nov. 300e jos cu progutati, ako ne kupicu novu dasku i stavim predpluznjake. Orace u rangu bilo kog zapadnog pluga.

Pa u sustini jeste, i ja kazem da je puno 500e po glavi, ne kazem da ima neke razlike resetka/puna, samo kazem da fino rade...ja sam uvek za predpluznjake, lepo nastelovane, rade posao samo tako. I ja sam ih ove godine montirao i vrede.
 
Nesto mi mikron nema kvalitet kao ranije. Uzeo sam 2016 raonike i spiceve za vogel bili su premium parts. Orao celu sezonu sa jednim krajem, za sledecu okrenu spic i gas. Ove godine sam opet uzeo spiceve kod njih ali sada su IQ parts. Posle 80 jutara morao sam da okrenem spic. Raonici su i dalje dobri.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Problem je suva zemlja i neuslovi za oranje a špic je taj koji trpi najveći udar i otpor te stoga mora pre da se potroši od raonika, kad su uslovi dobri traje i on i raonik dugo_Otprilike kad potrošiš 3 vrha onda i raonike menjaš.
 
Мистерија. У задњих пар година су 2 плуга од 7 бразди пребили у транспорту по земљаним путевима. Пукне греда иза 4-те даске и точка. Зет који ради земљу каже да они имају радни век односно колико пута може са се увије греда. После тога пуца. И још јак трактор(8300) не запиње за ништа.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
 
Ristaa.... Dosta je to para, u plamenu mislim da je komplet glava 200€.....slikaj tog rusa pa stavi u temu mtz

Sada bi trebao reparirati jedan 757, sve komplet, djelove sam izračunao oko 200€.....
 
I zavisi sta menjas. Ako menjas komplet dasku, raonik, spic, predpluznjake, crtalo, deflektore nema sanse za 200e.
 
Raonik običan 2000x2=4000
Daska 5000x2=10 000
Plazovi oba 3000
Deflektor metalni 1000x2=2000
Disk crtala 2000

Ukupno 21000din, koliko je to eura?

To su cjene iz mgm plamen bečej, u srbobranu je nešto jeftinije, i trebaju još svi novi šarafi, i farbanje, plug će biti ko novi....
 
Risto garantujem da u nasem zemljistu nema razlike resetkasta/puna daska. Ako treba da platim 500e glavu onda cu uzeti ceo plug nov. 300e jos cu progutati, ako ne kupicu novu dasku i stavim predpluznjake. Orace u rangu bilo kog zapadnog pluga.
Kolega ja sam te cantavirske kupio za mog leoparda poluokruglog 215e sam platio komad pre 2 godine... Ako samo raonik menjas od nekog drugog pluga, nemoj da se patis da busis raonik, najlakse je namesteiti raonik na mesto i dole na glavi oznaciti i probusiti rupe, ja tako radim, sad imam vec rupa dosta samo menjam raonik koji naidje jeftiniji.
 
Nazad
Vrh