Ristaa
Član
Onda sam ja verovatno nesto pogresno razumeo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa da,sa tim iz plamena i nije za drugo nego za udaju...220€ i nije puno za komplet glavu.... Al za te novce ja napravim obje glave, hoću da bude sve ok napravljeno, pa ide na udaju....
Мистерија. У задњих пар година су 2 плуга од 7 бразди пребили у транспорту по земљаним путевима. Пукне греда иза 4-те даске и точка. Зет који ради земљу каже да они имају радни век односно колико пута може са се увије греда. После тога пуца. И још јак трактор(8300) не запиње за ништа.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Reći ću još jednom. na mom regent leopard zelenom TRAVNIK iz 1972 su trnutno JD daske od nekog vučenog pluga
iz 1970 god davno sam kačio slike
Te daske ne rdjaju, ne troše se!!!!!¡
Brenerom sam bušio rupe za vijke, malo je oštriji ugao od originala zaoru k'o svetski plugovi !!!!!!!!¡!!!!!!!!!!!!!!
Nema šanse msla privreda da ulazi u koštac s njima !!!!!!
Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
Gledao sam u Čantaviru kako to rade, nanese se na raonik neki sivi prah, znaće neko od mašinaca šta je u pitanju, zatim se provlači raonik između neke dve kao pegle i tu se taj prah pretvara u var.Pre 4-5 god. predplužnjaci plamen bili 5500, pre dve zime 6500,sad 7500,malo po malo kao da ih prave od gvožđa.
Pitanje kako navaruju ono tvrdo na raoniku da se tako razlije?
Bobo,pre će obrtač plug stradati kada se diže u mestu nego u hodu.Pa ti veliki plugovi trebaju imati radno-transportni točak pa ga fino spustiš na njega, otkačiš top link polugu i vučeš ga kao prikolicu kod god hoćeš... Ti vaši šoferi ili ne znaju za to ili ih zabole neka stvar. Nije to dvobrazni plug, digneš ga u zrak i po gasu...
Ovaj sa slike ne izgleda da je pukao na okretnici, nego na klinu koji spaja okretnicu i gredu. Hoće to kad se plug vadi u hodu naprijed u punom gasu, pogotovo u teškoj zemlji.
Moze jedno pitanje ,buni me podesavanje pluga tj osovine.
Po tabeli trebalo bi na rupu 12 da ide za belorusa L950 plug 30 cm razmak.( naj pribliznije).Ali ne kapiram gde treba da ubodem rupu 12 ili naspram cega da gledam.Ne znam ni sad na koliko je nastelovano tj na koji razmak tockova kad je nekako ukoso postavljena greda.Tako sam ga kupio nastelovanog.
A orac se naterao raznoraznih karabetina tako da je ovo premijaNije to Zeleni samo do pluga, valda ima nešto i do orača?
Ma necu ga ja nikad ni siriti, kad ide lako vucice 90cm ,kad ide tesko dizem jednu glavu i nek vuce 60cm.Pola sata vremenski dali cu nesto brze uraditi ili sporije mi ne znaci nista.
Koliko sam merio rusa 114 cm cini mi se unutrasnji razmak tockova.