Plug - osnovna tema

Screenshot-20241126-182137-Facebook.jpg

Kuhn multimaster 123…osobno prezadovoljan, i moj stav je nikad vise resetka! :)

0356b72df43933af556823a34efee1d0.jpg

1c277fe2f49dabc0f9b1846ad5fa9199.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kod nas se ove godine bas drugacije pokazalo, konkretno lemken europal5 puna daska se lepilo na nju iako je vec 4.sezona oranja dok je isti takav lemken sa resetkom radio bez problema.

@grunt, netrebaju predplužnjaci, treba da stigne obrtni Fop, isto samo deflektori bez predplužnjaka.
@Darko Dren, uzorao rođaku detelinu, bilo suvo sad malo nakislo. Za daske pomiješam naftu i novo ulje pa nekom prskalicom za staklo prskam svakih odprilike 2 mjeseca.

Kod nas se ove godine bas drugacije pokazalo, konkretno lemken europal5 puna daska se lepilo na nju iako je vec 4.sezona oranja dok je isti takav lemken sa resetkom radio bez problema.

mislio sam na puno veci problem a koji sam imao prije cesto sa resetkama, tj svake sezone…i financijski i vremenski me kostao…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam u mom selu vidio samo jedan plug sa predplužnjakom, rođak promijenio 2 Vogela i sad ima Kuhn, svi su sa deflektorima i neće predplužnjake ni pod razno. Ovaj Kuhn zaoraje nema ni peruške gore. Ja posle vršaja kukuruza tarupiram sa traktorom i deflektori odrade posao. A ovaj obrtni što treba da dobijem ima daske Wy 400 i mislim da te daske odlično raoravaju kukuruzovinu.

Miladine, da li si ti Petar Grbić skriven iza tog imena?
Ne očekuj od WY400 dasaka da lepo zaoru žetvene ostatke, pogotovo ako nemaš brzine u oranju.

Ja sam u mom selu vidio samo jedan plug sa predplužnjakom, rođak promijenio 2 Vogela i sad ima Kuhn, svi su sa deflektorima i neće predplužnjake ni pod razno. Ovaj Kuhn zaoraje nema ni peruške gore. Ja posle vršaja kukuruza tarupiram sa traktorom i deflektori odrade posao. A ovaj obrtni što treba da dobijem ima daske Wy 400 i mislim da te daske odlično raoravaju kukuruzovinu.
Што би рекао колега Дукеј ИМТ 757 са и без предплужњака два плуга

Pa nisu potrebni kad on podesi IMT plug.. Za ove zapadne krseve su potrebni, j.bo ih konstruktor 😂

EDIT:
Ne znam da li ste culi Grbic je podesio jedan IMT 757.2 uparen sa IMT 558 i covek orao neku ardalu, suva trava iznad haube, i ladno zaore divljeg vepra nije ni osetio, sutradan ga nasli lovci virelo mu jedno uvo nepolje.. Posle je Grbic priznao da moze jos malo bolje da se usteluje taj plug.

Nazad
Vrh